Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Løkke erkender at tillidskrisen kan svække ham

Trods de seneste dages drama og afgørende drøftelser bag lukkede døre tror statsministeren på, at der kan genskabes harmoni i regeringen.

Lars Løkke Rasmussens forsøg på at rette op på De Konservatives mistillid til nu tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) gik ikke, som han havde ønsket.

Statsministeren erkender, at der er 'slået skår i forholdet' mellem De Konservative og Venstre, og siger, at han meget gerne ville have været hele tillidskrisen foruden.

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

Risikerer du at stå svækket tilbage som statsminister?

- Jo, det risikerer jeg bestemt. Alternativet ville være at stå tilbage ikke som statsminister overhovedet. Så det er en afvejning, jeg har foretaget mig, siger han til DR Nyheder.

- Jeg har en oplevelse af, at også Søren Pape Poulsen ser med lige så stor bekymring på det her forløb, som jeg gør, og deler min analyse af, at det, vi har oplevet - og den måde, vi har oplevet det på - ikke skal ske igen.

Lars Løkke Rasmussen mener, at der er brug for at få testet, om der er et politisk klima, som gør, at de fire blå partier kan arbejde sammen.

Når det kunne gå så galt med en landbrugspakke, som I faktisk var enige om fra start, hvordan skal det så ikke gå, når I skal forhandle skattereform til efteråret?

- Der bliver det blandt andet min opgave at tage nogle af de ting ned, som jeg har lyttet til i samtalerne med partierne. Jeg siger ikke, at fejlen ligger hos andre end regeringen. Jeg prøver at blive klogere på, hvor det er gået galt, siger Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen svarer på, hvorfor han ikke ville acceptere, at Eva Kjer skulle gå af.