Løkke går i rette med Trump på Twitter

Den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen vil ikke finde sig i, at Donald Trump igen kritiserer Danmarks Nato-bidrag.

I marts 2017 blev der trykket hånd og uddelt roser. I nat var stemningen lidt mere trykket på Twitter mellem de to herrer, Lars Løkke Rasmussen og Donald Trump. (Foto: Carlos Barria © Scanpix)

USA's præsident, Donald Trump, er ikke kun sur over statsminister Mette Frederiksens (S) måde at formulere sig på.

I et tweet får Trump også sendt en bredside af sted mod Danmark, som han mener betaler alt for lidt til Nato.

- Forresten, Danmark giver kun 1,35 procent af deres BNP til Nato. Det er et rigt land og burde være på to procent. Vi beskytter Europa og alligevel er kun otte ud af 28 Nato-lande over to-procents-mærket. USA er på et meget, meget højere niveau end det, lyder det fra Donald Trump, som tidligere netop har haft andre landes Nato-bidrag højt på dagsordenen.

Og netop dette tweet har fået tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at svare Trump direkte:

- Og - som jeg fortalte dig på Nato-topmødet i Bruxelles sidste år - vi har (proportionelt) mistet nøjagtigt lige så mange soldater i Afghanistan, som USA har. Vi står altid klar - så vi vil ikke acceptere, at vores forsvarsvillighed kun handler om procenter, skriver Lars Løkke Rasmussen (V).

General til Trump: Du er patetisk

Lars Løkkes tweet får flere kommentarer med på vejen. Mange fra amerikanere, der undskylder for deres præsidents væremåde over for en allieret.

- Mange gange undskyld. Størstedelen af amerikanere går ikke ind for denne mands modbydelige syn på verden, og vi prøver at slippe af med ham. Vi værdsætter vores alliance og takker for jeres ofre og støtte, skriver en rabidwvufan fra Virginia til Løkke.

I øvrigt er Løkke ikke den eneste prominente person, der svarer på Trumps Nato-tweet. Også den tidligere chef for CIA og NSA general Michael Hayden skriver til sin præsident:

- Danmark - et land med under seks millioner mennesker - har fået dræbt 43 mennesker i kamp, mens de støttede os i Afghanistan. Du er patetisk.

Her er Twitter-fighten:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk