Løkke går til dronningen med regeringsrokade i morgen

Statsministeren vil i morgen gå til dronningen for at "foretage justeringer i regeringens sammensætning".

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal i morgen til Amalienborg for at meddele dronningen, at han rokerer i sin regering. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Både uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har meddelt statsministeren, at de ikke længere ønsker at være ministre.

Dermed skal statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i morgen forbi Amalienborg for at meddele det til dronning Margrethe.

- Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind har meddelt mig, at han ønsker at udtræde af regeringen og Folketinget. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har meddelt mig, at han ikke genopstiller ved næste folketingsvalg og stiller sin ministerpost til rådighed.

- Søren Pind og Esben Lunde Larsen har igennem mange år ydet en flot indsats i Folketinget, regeringen og Venstre. De har arbejdet hårdt for vores land, og det skylder jeg dem en stor tak for, siger Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse fra Statsministeriet.

- De udtræder nu begge af regeringen, og i lyset heraf går jeg til dronningen i morgen for at foretage justeringer i regeringens sammensætning.

Pind føler sig tømt

Hvorvidt der er tale om en større ministerrokade, der også involverer ministre fra Liberal Alliance og De Konservative, er uvist.

Søren Pind begrunder over for Berlingske sit exit fra dansk politik med, at han ikke længere har den nødvendige sult:

- Jeg føler mig tømt. Jeg har kæmpet med hver en fiber i min krop for dét, jeg troede på i alle år. Jeg har brugt enorme kræfter på det, og jeg mangler den sidste sultne energi, siger han til Berlingske.

Mens Søren Pind trækker sig fra både ministerposten og Folketinget med øjeblikkelig virkning, fortsætter Esben Lunde Larsen som folketingsmedlem frem til valget. Han skriver ikke, hvorfor han stopper, eller hvad han fremover ønsker at lave.

- Tiden er nu til at prøve noget nyt - det bliver spændende at se hvad, skriver han på Facebook.