Løkke: Hvad så med Ole Sohn?

Benedikte Kiær er den bedste socialminister, derfor har hun posten. Sådan svarer statsministeren på kritikken af socialministerens forhold til CEPOS.

Regeringen ønsker at bekæmpe fattigdom - og det gør socialministeren også, siger Lars Løkke Rasmussen (© DR)

Bededikte Kiær (K) fik fuld opbakning fra statsministeren, da han skulle svare på spørgsmål om socialministerens tilknytning til den borgerlige tænketank CEPOS.

Ministeren har siddet i CEPOSs såkaldte centerråd, og det har fået Socialdemokratiet til at kritisere hende. Partiet anser CEPOS for at være ultraliberalistisk og tilhænger af større fattigdom i Danmark.

Regeringens politik gælder

- Som socialminister skal Benedikte Kiær udføre regeringens politik - og den er at bekæmpe fattigdom, siger statsministeren.

I Folketingets spørgetid fastholdt Mette Frederiksen (S), at socialministerens tilknytning og støtte til CEPOS demonstrerer manglende socialt engagement.

- Vi er alle rundet af noget. Vi færdes alle i sammenhænge, hvor vi former vores politiske værdier, sagde Mette Frederiksen.

Hvad så med Sohn?

Og hér bragte Lars Løkke Rasmussen så SFeren Ole Sohns fortid som formand for Danmarks Kommunistiske Parti i spil:

- For mig er der ikke diskvalificerende at have deltaget i forskellige politiske sammenhænge. Men Mette Frederiksen kæmper for at komme i regeringen med et parti (SF, red.), hvor fremtrædende personer har været formænd for partier, der baserer sig på en ideologi, der er blandt de grusomste, vi har kendt.

Facebook
Twitter