Løkke i Facebook-krig med Søvndal

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har oprettet sig selv som fan af Villy Søvndal for at kritisere ham på Facebook. SF vil hellere have direkte debat.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har oprettet sig selv som fan af Villy Søvndal for at kritisere ham på Facebook. SF vil hellere have direkte debat. (© Montage fra Facebook)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er gået til angreb på Villy Søvndal på Facebook. Her beskylder han SF-formanden for at være uærlig.

Det sker i en kommentar til SF-formandens status, som statsministeren har skrevet i aftes.

- Kære Villy. Har lige måtte melde mig som fan på din facebook for at kunne skrive en kommentar. Ked af at jeg ikke kan slå den op på din væg, men øjensynlig er din hjemmeside ikke åben for andet end de debatter, du selv sætter i gang, indleder statsministeren.

Løkke: Respekterer ikke uærlighed

Statsministerens ærinde er at gå i rette med Villy Søvndal, efter at SF-formanden på TV2 News har sagt, at regeringen vil spare 24 mia. på kommunerne.

- Det overraskede mig en anelse, da vi mig bekendt har meldt ud, at vi gerne vil have kommunerne til at reducere deres udgifter med fire mia. over tre år (0% i 2011, 3/4 % i 2012 og 3/4 % i 2013) for i stedet at bruge disse penge målrettet på flere investeringer i sundhed, uddannelse/forskning og svage/udsatte grupper. Jeg respekterer politiske uenigheder, men ikke uærlighed!

Villy bliver ikke Løkke-fan

SF-formanden kan ikke i dag kommentere statsministerens indlæg, da han er til begravelse i Jylland. Ifølge rådgiver Thomas Sæhl overvejer Villy Søvndal at svare på indlægget på Facebook i morgen. Men spørgsmålet er, om Villy Søvndal så også har planer om at blive fan af statsministeren?

- Det kan du regne med, at han ikke har, siger Thomas Sæhl til DR Nyheder.

Sohn foretrækker direkte debat

SF's gruppeformand Ole Sohn synes, det er "fint", at statsministeren er blevet "supporter af Villy" og vil diskutere på Facebook, men han ser hellere de to i en direkte konfrontation.

- Vi har forslået, at de skulle diskutere sygehusbesparelser på Hvidovre Sygehus eller udkantsproblemer i Ringkøbing, siger han.

Til statsministerens kritik af at Villy Søvndal er uærlig, siger Ole Sohn, at de 24 milliarder kroner, der skal spares, er regeringens egne tal:

- Hvis Løkke mener, vi er upræcise, ville det klæde ham at sige, hvor de skal spare.

Indlægget fra statsministeren kommer på trods af flere uheldige oplevelser med Facebook i Venstre. Blandt andet med Ditte Okman fra Venstres Pressetjeneste, der måtte sige op efter at have ytret sig meget frit, og med Løkkes tidligere rådgiver Søs Marie Serup, der nu har lukket sin profil for journalister.