Løkke indrømmer ulden snak om holdning og standpunkt

Lars Løkke Rasmussen ville hellere have sagt tingene, som de er. I stedet for at begive sig ud i en forklaring om holdning og standpunkt. Det siger han i grundlovstalen.

Lars Løkke Rasmussen blev i sidste uge kritiseret for at sige, at der var meget stor forskel på holdning og standpunkt. Nu erkender han, at det var dumt. (Foto: Torkil Andersen © Scanpix)

Ulden og uklar.

Det er, hvad tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen var, da han i sidste uge begav sig ud i at forklare, hvad han mener forskellen på en holdning og et standpunkt er.

I sin grundlovstale indrømmer Venstre-formanden, at han har dummet sig.

- Jeg gav mig ud i finurlige, filosofiske og retoriske betragtninger om holdninger og standpunkter. Det lød helt ærligt lidt uldent. Jeg skulle bare have sagt tingene, som jeg plejer at sige dem: Som de er, siger Lars Løkke Rasmussen.

Stor forskel på holdning og standpunkt

Forklaringen på forskellen mellem standpunkt og holdning forklarede Løkke, da han blev spurgt til, hvorfor Venstre i en række sager har skiftet position.

Blandt andet til at mene, at det nu er helt i orden med dobbelt statsborgerskab. Løkke mente, at Venstre ikke har ændret holdning, men indtaget et nyt standpunkt.

- Det er meget, meget stor forskel, sagde Lars Løkke Rasmussen til TV 2 på spørgsmålet om, hvad forskellen på en holdning og et standpunkt var.

I dag lyder det lidt anderledes.

- Venstre var ikke indstillet på at tillade dobbelt statsborgerskab før valget, men vil nu stemme for. På det punkt har vi skiftet holdning, standpunkt, synspunkt, position… Ja, vi mener i hvert fald noget andet om dobbelt statsborgerskab nu end før valget, siger Lars Løkke Rasmussen.

Se Lars Løkke Rasmussen indrømme, at han har dummet sig i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter