Løkke: Intet alternativ til at fjerne IS fra jordens overflade

Statsministeren er glad for, at et bredt flertal støtter indsatsen mod Islamisk Stat i Syrien og Irak.

Det er afgørende med et væsentligt dansk bidrag i kampen mod Islamisk Stat, mener Lars Løkke Rasmussen (V). (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det var en tilfreds, men alvorlig statsminister, der i dag mødte pressen, efter et bredt flertal i Folketinget havde besluttet at sende danske kampfly og specialstyrker i kamp mod Islamisk Stat i Irak og Syrien.

- Det er altid en alvorlig beslutning at sende mænd og kvinder ud til verdens brændpunkter, fordi man løber en risiko. Derfor er det også vigtigt, at det sker bredt politisk funderet, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Han ser det som afgørende, at den vestlige koalition, som bekæmper Islamisk Stat, kan regne med et væsentligt dansk bidrag i Irak, men også i Syrien, hvor vi ikke har opereret tidligere.

- Vi må ikke skabe en situation, hvor ISIL (Islamisk Stat red.) kan gemme sig bag en landegrænse, sagde Lars Løkke Rasmussen.

- Det betyder, at Danmark leverer betragtelig kapacitet til at få nedkæmpet ISIL. Det skal ske af hensyn til freden i regionen, men det skal også ske af hensyn til vores egen sikkerhed her i Danmark.

- Der er ikke noget alternativ til at kæmpe dem ned og fjerne dem fra jordens overflade, sagde han.

Lars Løkke Rasmussen understregede, at den nuværende våbenhvile i Syrien ikke hjælper med at få nedkæmpet Islamisk Stat.

- Den omfatter ikke de mørke kræfter, som vil genindføre kalifatet, og som ikke bare undertrykker deres egen befolkning, men med det som afsæt rækker ud i hele verden og forsøger at etablere terrorceller og begå terrorisme også på vores jord, sagde han.

Facebook
Twitter