Løkke: Jeg fremlægger alle mine bilag på søndag

Lars Løkke indkalder til pressemøde, hvor han vil fremlægge alle oplysninger om sine møder, rejser og hotelophold som GGGI-formand.

Der er skarp kritik af V-formand Lars Løkke Rasmussen i dagens avisledere på grund af overforbrug som formand for en international klimaorganisation. (Foto: Søren Bidstrup © Scanpix)

Han har fået hård kritik for ikke at ville gøre det, men nu gør han det.

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen vil på søndag fremlægge alle oplysninger i forbindelse med sine rejser som formand for klimaorganisationen GGGI. Det skriver han på Facebook.

- Der er - helt naturligt - meget stor interesse om mine aktiviteter i GGGI. Jeg har ikke noget at skjule, men skal jo kende svarene før jeg kan give dem, skriver han og fortsætter:

- Da jeg i weekenden personligt skrev til Venstres medlemmer, satte jeg derfor samtidig hovedkontoret i Seoul i gang med at skabe et fuldt og detaljeret overblik. Seoul arbejder på højtryk og forventer at have arbejdet færdigt til weekenden, skriver Lars Løkke.

Pressemøde på søndag

Lars Løkke indkalder derfor til et pressemøde på søndag, hvor han vil give adgang til alle sine rejsebilag.

- Søndag klokken 13 holder GGGI ved direktør Howard Bamsey og jeg derfor et pressemøde i København. Her vil pressen ekstraordinært få adgang til alle oplysninger om mine møde-, rejse- og opholdsomkostninger, skriver han.

Nærmere oplysninger og detaljer om pressemødet vil blive udsendt onsdag, skriver Lars Løkke.

Ingen problemer i at fremlægge bilag

Lars Løkke Rasmussen har som formand for GGGI brugt over 770.000 kroner på 15 flyrejser.

Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Radikale og Enhedslisten har i flere dage kritiseret Lars Løkke for hans dyre rejser og særligt for, at han ikke ville fremlægge sine rejsebilag.

Venstre har med folk som Søren Pind og Ellen Trane Nørby i spidsen afvist, at Lars Løkke havde mulighed for at fremlægge sine rejsebilag, da der blandt andet skulle tages hensyn til andre GGGI-landes skikke samt "globale regler".

Udenrigsministeriet skrev imidlertid i en mail til Ritzau mandag, at der ikke er noget til hinder for, at Lars Løkke selv kunne anmode GGGI om at få udleveret sine egne rejsebilag.

Det har han nu gjort, og på søndag får offentligheden altså indsigt i "alle oplysninger" omkring Løkkes rejser, hotelophold og møder som formand for GGGI.

Facebook
Twitter