Løkke: Jeg kan se mig selv i DF-ønske om penge til velfærd

Løkke kalder det naturligt, at DF vil sikre penge til blandt andet sygehuse, hvis man aftaler skattelettelser.

Lars Løkke Rasmussen er positivt overfor DFs krav om velfærd. (Foto: Eric Feferberg © Scanpix)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lægger op til, at VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti kan finde et kompromis, der både afsætter penge til skattelettelser og mere velfærd.

Efter møder i Udenrigspolitisk Nævn og Europaudvalget onsdag siger Lars Løkke Rasmussen:

- Nu forhandler vi. Regeringens prioritet er at give skattelettelser. DF's prioritet er at give flere penge til velfærd. Begge dele skal prioriteres.

- DF ønsker tryghed for, at der oven i skattelettelserne er råd til vækst i det offentlige forbrug. Det er et naturligt krav, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han siger samtidig, at han sagtens selv kan se sig i ønsket om, at der skal afsættes flere penge til eksempelvis sygehusene i de kommende år.

Nødvendigt at tage højde for ældre og børn

DF kræver en vækst i det offentlige forbrug på 0,65 procent årligt frem mod 2025. Det vil betyde 26 milliarder kroner mere til velfærd i 2025.

Ifølge DF er det nødvendigt at tage højde for de ekstra ældre og børn, der har brug for service fra det offentlige i de kommende år.

Partiet kan henvise til beregninger fra Finansministeriet, der underbygger, at det "demografiske træk" er i den størrelsesorden.

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, var ikke afvisende over for DF-kravet, da han onsdag mødte journalisterne foran Liberal Alliances gruppeværelse.

Her understregede Samuelsen, at Liberal Alliances prioritet er at få skattelettelser.

Hvis regeringen og støttepartiet kan finde penge til både lavere skat og mere velfærd, kan det være en udvej i de fastkørte forhandlinger.

/ritzau/

Facebook
Twitter