Løkke kræver endnu flere store reformer

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, fastslår, at der er behov for flere store reformer. Margrethe Vestager (R) bakker ham op.

Tidligere statsminister, Lars Løkke Rasmussen, ønsker et fortsat højt reformtempo. (Foto: Jens Astrup © Scanpix)

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har ingen planer om at skrue ned for reformtempoet, hvis han bliver statsminister efter næste folketingsvalg.

Det understreger han over for Berlingske kort tid efter, at regeringens vækstplan, SU-reformen og kontanthjælpsreformen er faldet på plads, og mens debatten på dagpengeområdet tordner derudaf.

- Vi må ikke skabe et billede af, at tingene er overstået nu. De reformer, der er lavet, er ikke i sig selv nok til at skabe et harmonisk samfund, når økonomien vender sig. Der er behov for flere reformer. Vi må ikke stoppe her, siger Lars Løkke Rasmussen til avisen.

Ingen konkrete planer

Han afviser at løfte sløret for konkrete planer, men nævner skattetrykket, beskæftigelsesindsatsen, udviklingsbistanden og hele den offentlige sektor, som områder hvor der er behov for at slanke.

I regeringen bakker De Radikales leder, Margrethe Vestager, fuldt ud op om oppositionslederens visioner:

- Jeg er fuldstændig enig i, at vi skal blive ved med at reformere. Og jeg synes, det er meget positivt, hvis han har mod på at fortsætte også inden for denne valgperiode, siger økonomi- og indenrigsministeren til Berlingske.

EL frygter velfærdsforringelser

SFs politiske ordfører, Jonas Dahl, opfordrer imidlertid til at slå koldt vand i blodet, mens Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen frygter forringelser i velfærden, hvis Løkke får sin vilje.

- I Venstre plejer reformer at betyde, at man forringer velfærden. Derfor synes jeg, at Vestager skal fortælle danskerne præcist, hvilke af Lars Løkkes idéer hun har lyst til at gennemføre, siger hun.

/ritzau/

Facebook
Twitter