Løkke kritiserer DR for angreb på Den Korte Avis

Statsministeren finder det "bekymrende", at DR-vært har opfordret til boykot af Den Korte Avis.

Under tirsdagens spørgetime i Folketinget blev der diskuteret om betingelserne for mediestøtte. (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er i sin egenskab af pressens minister blevet trukket ind i debatten om netmediet Den Korte Avis.

Netavisen har de seneste dage været ramt af annoncørflugt fra virksomheder, der ikke ønsker at blive forbundet med den stærkt islamkritiske redaktionelle linje.

Torsdag trak banken Nordea sig fra at annoncere på netmediet, og siden har flere store virksomheder valgt at fjerne deres annoncer fra Den Korte Avis.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, betegner det som en "shitstorm", der har ramt Den Korte Avis.

Statsministeren understreger i Folketingets spørgetime tirsdag, at det står private virksomheder helt frit for, hvor de ønsker at annoncere.

Men at en DR-vært i løbet af debatten har udtalt sig på en måde, der kan opfattes som en opfordring til at trække annoncer fra netavisen, er blevet bemærket af Løkke, der også er pressens minister.

- Jeg har iagttaget, hvordan DR har spillet en rolle i det her. Det, synes jeg, er mere bekymrende, end hvordan en privat virksomhed placerer sine annoncekroner.

- Det er vigtigt, at vi har et mangfoldigt medielandskab. Jeg læser Den Korte Avis. Jeg læser også nogle længere aviser, siger Løkke.

Statsministeren lægger ikke skjul på, at det er en vanskelig debat for ham at gå ind i.

- Det er hinsides politik. Vi taler om selvstændige virksomheder og mennesker, der reagerer, som de må. Det skal jeg være varsom med at blande mig i, siger han.

DR har beklaget værtens udtalelser om Den Korte Avis.

/ritzau/

FacebookTwitter