Løkke: Mere sandsynligt med valg end at Eva Kjer er færdig

Statsministeren skærper nu truslen om et folketingsvalg, hvis De Konservative fastholder mistilliden til miljøministeren.

- Jeg kender udmærket positionerne. Får det mig til at afskedige min minister? Nej. Så er der det andet lidt mere sandsynlige udfaldsrum. Det er at udskrive folketingsvalg, siger Lars Løkke Rasmussen.

Det er mere sandsynligt, at statsministeren udskriver folketingsvalg, end at han fyrer sin miljøminister.

Det slår Lars Løkke Rasmussen (V) fast, efter at en samlet rød blok har stillet et mistillidsvotum, som De Konservative har erklæret sig enig i.

- Jeg kender udmærket positionerne. Får det mig til at afskedige min minister? Nej. Så er der det andet lidt mere sandsynlige udfaldsrum. Det er at udskrive folketingsvalg, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren håber dog, at han inden på onsdag, hvor de røde partiers mistillidsvotum formelt skal behandles i folketingssalen, kan nå at genoprette De Konservatives tillid til Eva Kjer Hansen.

- Jeg vil gerne give det en chance og forhandle en tillægsaftale, som forhåbentlig også kan føre til, at vi genopbygger den nødvendige tillid, siger Lars Løkke.

Fuld tillid til ministeren

På sit pressemøde i går sagde statsministeren, at ingen af de to muligheder var ønskværdige, men nu foretrækker han tilsyneladende et folketingsvalg frem for at fyre Eva Kjer Hansen.

- Jeg har fuld tillid til min minister. Det manglede bare. Hun har stået i spidsen for at gennemføre den politik, som ikke bare Venstre, men alle blå partier gik til valg på. Der er fremlagt fuldt ud – sådan som jeg kan bedømme det – alle relevante oplysninger til Folketinget, så det ville være en mærkelig, mærkelig konsekvens, siger Lars Løkke om muligheden for at fyre Eva Kjer Hansen.

Statsministeren vil cirka en time efter, at et blåt flertal i Folketinget i dag vedtager regeringens omdiskuterede landbrugspakke, indkalde partilederne fra de øvrige blå partier til forhandlinger om en grøn tillægsaftale til landbrugspakken.

Se interviewet med Lars Løkke:

Regner ikke med noget fra K

Forhandlingerne er dog også et forsøg på at genoprette tilliden til Eva Kjer Hansen som miljøminister, men Lars Løkke Rasmussen tager intet for givet på forhånd.

- Jeg kan ikke stå og diktere, at folk skal have tillid til nogle bestemte mennesker. Det kan jeg jo ikke. Jeg kan bare sige, at jeg har den regering, jeg har. Den består af ministre, der arbejder, så blodet står fra neglene, og i forhold til den her konkrete minister, så er det sådan - som jeg overhovedet kan bedømme og også efter at have efterforsket sagen i går – at alle relevante tal er lagt frem i både forligskreds og i Folketinget, siger statsministeren.

- Det betyder ikke, at jeg kan diktere, at man skal have tillid til hende, eller at man skal tillid til mig. Men nu starter vi nogle forhandlinger med det formål at få lavet en natur-, miljø- og landbrugstillægsaftale og forhåbentlig også samtidig få genopbygget den tillid, der i hvert fald for en stund er væk.

- Derfor har jeg da det håb, at vi ud af det her både får en tillægs- og en tillidsaftale, siger Lars Løkke.

https://www.facebook.com/drpolitik/posts/1563500350631111

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk