Løkke møder Macron: Vi skal kæmpe for Parisaftalen

Trump vil melde USA ud af klimaaftalen, men Lars Løkke opfordrer Frankrig til at kæmpe for den med Danmark.

Den franske præsident Emmanuel Macron og statsminister Lars Løkke Rasmussen mødtes til Nato-topmøde forleden. I dag var de sammen første gang i Elysee Palæet.

- Let's make the Planet great again.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, brugte ordene som et svar på USA's præsident, Donald Trumps, beslutning om at trække USA ud af Parisaftalen, og i dag bruge statsminister Lars Løkke Rasmussen dem.

Der er tale om en omskrivning af Donald Trumps valgslogan "Let's make America great again".

På et møde med Emmanuel Macron opfordrede Løkke til, at Danmark og Frankrig bør stå sammen og kæmpe for klimaet efter Trumps udmelding.

- Det er afgørende, at vi står sammen og leverer på de løfter, vi har givet. Vi har brug for en ambitiøs implementering af Parisaftalen.

- Jeg vil gerne forsikre den franske præsident om, at Danmark og de nordiske lande vil stå sammen med Frankrig i denne sag. Vi vil overholde vores løfter til fremtidige generationer, siger Lars Løkke Rasmussen.

Udmeldingen kommer få dage efter, at Lars Løkke Rasmussen på grundlovsdag vakte opsigt med en for en dansk statsminister usædvanlig hård kritik af Donald Trump for at svigte Parisaftalen.

- I sidste uge så vi et forstemmende eksempel på, hvordan globalt lederskab kan sættes over styr, lød det på grundlovsdag fra Løkke med henvisning til Trumps beslutning.

/ritzau/