Løkke og Kristian Jensen skal på sommertur i baglandet

Lars Løkke erkender, at han har forsømt kontakten til baglandet og varsler besøg med Kristian Jensen.

I løbet af sommeren vil Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen tage på rundtur til partiets græsrødder. (Foto: © Nils Meilvang, Scanpix)

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, er klar til at bruge sommeren på at indhente noget af det forsømte i forholdet til partiets utilfredse lokalafdelinger.

Det siger Løkke på et pressemøde, efter at Venstres hovedbestyrelse har givet ham mandat til at fortsætte på posten som partiformand.

- Jeg skal bruge mere tid på Venstres indre linjer. Det er noget, jeg har forsømt.

Magelighed kommer snigende

- Jeg har selv været næstformand, jeg har selv været VU-formand, der findes ikke et forsamlingshus i Danmark, jeg ikke har været i. Men man skal jo passe på, at mageligheden ikke kommer snigende, når man stiger op i det politiske hierarki, siger Løkke.

- Der vil jeg uomtvisteligt få brug for at målrette mere tid til at være i kontakt med Venstres egentlige græsrødder: Vores tillidsfolk, der gør det hårde arbejde. Dem, der sætter plakaterne op - dem, der gentegner medlemmerne, siger han.

Foruden en rundtur hos Venstre-græsrødderne med Kristian Jensen ser Løkke også frem til at skulle cykle Danmark tyndt i selskab med en flok drenge fra Løkkefonden.

Har overvejet at trække sig

Lars Løkke Rasmussen siger, at han har overvejet at trække sig fra formandsposten, men han mener, at han har truffet den kloge beslutning for Venstre ved at blive på posten.

- Hvis jeg trak mig og åbnede spørgsmålet om, hvad der så skal ske, så ville vi få en ugelang debat, og nogle vil være kede af, at jeg trak mig og vice versa.

- Det er derfor, at vi efter at have lyttet til alle argumenterne og svaret på alle spørgsmålene i fællesskab - Kristian og jeg - har draget den konklusion, at det klogeste i situationen vil være, at vi tager den her opgave på os og løfter den, siger Løkke.

/ritzau/