Løkke om Christiania-skyderi: Det er så råt og ulækkert

Christiania har selv et ansvar for at presse de kriminaliserede ud, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) efter skudepisode.

Statsministeren mener, at nedskydningen af betjente på Christiania er et angreb på alle danskere. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) reagerer kraftigt efter nattens skyderier mod politiet ved Christiania.

Han kalder det wake up-call for fristadens beboere, der må finde ud af, "om de ønsker at være en del af retsstaten, eller vælger kriminaliteten endegyldigt til".

- Det kalder på en reaktion fra Christiania. Christiania har selv et ansvar for at presse de kriminaliserede ud. Hvis det her ikke kan få christianitterne til at mødes og finde ud af, hvilken side af stregen de står på, så ved jeg ikke, hvad der skulle få dem til det, siger Løkke.

Den formodede gerningsmand, der skød to betjente på Christiania, var ved at køre væk med dagens indtjening fra hashsalg fra en bod på Pusher Street.

Der går formentlig flere dage, før der er nyt om den betjent, der blev hårdt såret af skud i hovedet.

- Det er på alle måder afskyeligt, og mine tanker går ikke mindst til den unge politimand, som ligger i en alvorlig situation med sin familie omkring sig. Det er forfærdeligt. Det er i virkeligheden et angreb på os alle sammen, siger Løkke.

- Det er så råt og ulækkert, så man slet ikke kan gøre sig nogen forestilling om det, siger statsministeren.

Han mener, at det må få os til at overveje, om den måde Christiania håndteres på rent sikkerhedsmæssigt er tilstrækkelig.

- Det må selvfølgelig få justitsministeren til i samarbejde med politiet at overveje, hvad det er for et sikkerhedsmæssigt set-up, der skal være. Han er i løbende dialog med politiet om ressourcer og organisation, siger Løkke.