Løkke om Elbæks statsministerdrøm: 'Det er crazy'

Statsminister Lars Løkke Rasmussen kalder Uffe Elbæks statsministerkandidatur for skørt.

- Det første, der ligesom faldt mig ind, da jeg hørte det, det var: It's crazy, siger en storgrinende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Udtrykket 'det er crazy' er Uffe Elbæks egne ord.

Da Alternativets leder på valgnatten i 2015 blev bedt om en kommentar til partiets flotte valgresultat, var det eneste en storsmilende Uffe Elbæk kunne få over sine læber:

- Hvor er det crazy, det her, mand.

Og det er netop den bemærkning, statsministeren nu forsøger at referere til.

- Men hvis jeg tænker mere seriøst over det, så kan jeg egentligt godt forstå det. Det er da det bedste job, man overhovedet kan have i Danmark, det er et enormt privilegium at være statsminister. Så det kan jeg det godt forstå, at han gerne vil være, siger Lars Løkke Rasmussen.

Reaktionen fra statsministeren kommer, efter at Uffe Elbæk (Å) i går annoncerede, at han også er er statsministerkandidat ved det kommende folketingsvalg.

- Jeg peger på mig selv. Alternativet peger på os selv, sagde Uffe Elbæk.

- Der er ingen af de to nuværende partier, som stiller med en statsministerkandidat, der kan tælle vores stemmer ind i deres ligning. Vi peger på os selv, sagde han.

Hvordan det så bliver, hvis Uffe Elbæk efter et valg skulle gå hen også blive statsminister, vil Lars Løkke Rasmussen dog ikke spekulere nærmere i.

- Det skal jeg ikke kaste mig ud, det må han jo selv føre valgkamp på, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Nu er der jo så to oppositionskandidater. Den ene vil samle Danmark, men kan ikke samle oppositionen om sit kandidatur. Den anden, jeg ved ikke, hvad han vil.

- Jeg vil koncentrere mig om at passe mit eget arbejde, siger statsministeren.

Der skal afholdes valg til folketinget om mindre end et år.

Facebook
Twitter