Løkke om Lenes afbud: Jeg vidste intet

Statsminister Lars Løkke Rasmussen afviser medansvar for Lene Espersens afbud til arktisk møde: Hendes beslutning, jeg var ikke forhåndsorienteret.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen afviser blankt, at han bærer noget ansvar for udenrigsminister Lene Espersens fravær fra det arktiske topmøde i Canada.

- Jeg var ikke forhåndsorienteret om hendes beslutning, og jeg har ikke sagt noget forkert til Folketinget, erklærede Løkke onsdag, da han indfaldt sig på Ørestad Gymnasium i København til et møde i regeringens vækstforum.

Ikke en del af beslutningen

Til en kreds af journalister sagde statsministeren efter ankomsten:

- Udenrigsministeren traf en beslutning om at melde afbud til det pågældende møde. Jeg har fuldstændig i overensstemmelse med sandheden fortalt Folketinget, at jeg ikke var en del af den beslutning - som hun iøvrigt efterfølgende har beklaget, hvad jeg er meget tilfreds med.

Ikke forhåndsorienteret

Og Lars Løkke Rasmussen uddybede:

- Beslutningen om, at udenrigsministeren ikke deltog i det pågældende møde, var en beslutning, hun traf. Den har jeg ikke været forhåndsorienteret om, at hun ville træffe. Det skal jeg iøvrigt heller ikke. En regering fungerer på den måde, at den enkelte minister selv tilrettelægger sit arbejde.

Ikke relevant

På spørgsmålet om, hvornår han første gang blev klar over, at Lene Espersen havde meldt afbud til Arctic 5 mødet, var det korte svar, at det var ikke relevant.