Løkke om Paludans underskrifter: 'Jeg føler mig lidt trist'

Statsministeren siger, at han vil 'bekæmpe' partiet Stram Kurs i valgkampen.

Partiet Stram Kurs med partileder Rasmus Paludan i spidsen har samlet underskrifter nok til at kunne blive opstillet til folketingsvalget.

Det er ikke noget, der glæder landets statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V). Tværtimod.

- Jeg føler mig lidt trist over det, hvis jeg skal være helt ærlig. Men man har jo lov at have de synspunkter, man har. Jeg vil bekæmpe dem, siger han.

Underskrifterne betyder, at partiet - hvis underskrifterne bliver godkendt i Økonomi- og Indenrigsministeriet - kommer på stemmesedlen til valget.

Partiets leder, den højreradikale Rasmus Paludan, er dømt for racisme. En dom, han har anket.

Opmærksomheden har hjulpet ham

Statsministeren har efter eget udsagn længe overvejet, i hvilken grad han skulle tage stilling til Paludan offentligt.

- Jeg har holdt mig tilbage, fordi jeg har vidst, at så snart man lod sig provokere, ville han få den opmærksomhed, han har søgt.

- Det er præcis det, der er sket. Det er desværre de mennesker på Nørrebro, der ikke bare ignorerede ham, men kastede med sten og satte gaden i brand, der har givet ham den opmærksomhed, der gør, at han kan stille op til folketinget. Det er rigtig, rigtig trist, siger statsministeren.

Her henviser han til de uroligheder, der opstod på Nørrebro, efter Paludan havde holdt en demonstration på Blågårds Plads på Nørrebro i København 14. april.

Paludans demonstrationer indeholder typisk talrige provokationer, hvor koranen eksempelvis ofte brændes af.

'Muslim-bashing og provokation'

I den kommende valgkamp regner statsministeren ikke med at skulle forholde sig særlig meget til Rasmus Paludans provokationer.

- Jeg skal være den, jeg er, og jeg har de synspunkter, jeg har. Jeg tager fuldstændig afstand fra hans forsøg på provokation for provokationens egen skyld, siger statsministeren og fortsætter:

- Jeg går ind i valgkampen med mine budskaber og kan ikke forestille mig, at jeg skal bruge meget tid på at diskutere med ham.

Han understreger, at der er langt fra at komme på stemmesedlen til at blive valgt til Folketinget. Skulle det ske, at Stram Kurs får pladser i Folketinget efter et valg, regner Løkke ikke med at kunne samarbejde med partiet.

- Det kan jeg ikke forestille mig. Jeg kender ikke deres program, ud over muslim-bashing og provokation for provokationens egen skyld. Det er aldrig noget, jeg kommer til at samarbejde med ham om, siger han.

Partiet har frem til i dag indsamlet 21.339 vælgererklæringer. Det kræver 20.109 godkendte vælgererklæringer at komme på stemmesedlen.

Facebook
Twitter