Løkke om skatteudspil: HK'erne får mest ud af det

Regeringens kommende skatteudspil vil især tilgodese ”folk på almindelige overenskomstmæssige vilkår”, bebuder statsministeren.

- Det er en HK’er for eksempel. Det vil være hende, der relativt får mest ud af det, siger Lars Løkke Rasmussen om regeringens skatteudspil, som præsenteres i morgen. (© dr)

Når regeringen i morgen fremlægger sit udspil til en ny skattereform, vil det være kontoransatte, funktionærer og øvrige HK’ere, der kan se frem til den største skattelettelse.

I hvert fald relativt set.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), inden en række af hans ministre i morgen klokken 10 præsenterer regeringens skatteudspil.

- Dem, der får relativt den største skattelettelse i det, vi lægger frem i morgen, det er folk på almindelige overenskomstmæssige vilkår.

- Det er en HK’er for eksempel. Det vil være hende, der relativt får mest ud af det, siger Lars Løkke Rasmussen til DR Nyheder.

Loft over beskæftigelsesfradrag

En række medier har allerede beskrevet, at regeringen ventes at spille ud med at sløjfe det såkaldte loft over beskæftigelsesfradraget. I dag er loftet på 30.000 kroner, og hvis loftet bliver fjernet, vil det betyde en skattelettelse til alle med en indkomst over 340.000 kroner.

Men skattelettelsen vil være størst for de højestlønnede.

Lars Løkke Rasmussen, hvis man for eksempel fjerner loftet over beskæftigelsesfradraget, som vi kan forstå, at I vil, så er det jo i kroner og øre en større skattelettelse til dem, der tjener mest?

- Dem, der tjener mest, er også dem, der betaler mest i skat. Det gælder i dag, og det vil også gælde efter det, vi har foreslået. Ubetinget. Vi har progressivt skattesystem i Danmark, så skatten stiger med indkomsten. Det vil den også gøre fortsat.

- Det er jo almindelig procentregning, at hvis man sætter det én procent ned, så slår det hårdere igennem, hvis man tjener meget.

- Men det afgørende er, at dem, der i forhold til deres egen livssituation får den største relative lettelse, det er HK’erne. Det er hende, der får relativt den største lettelse, siger Lars Løkke Rasmussen.

Tror på positive forhandlinger

Statsministeren har tidligere bebudet, at det udelukkende vil være regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, der bliver inviteret til forhandlinger om en skattereform.

På trods af en række opgør - om blandt andet topskat – mellem regeringen og Dansk Folkeparti for nylig, så forventer Lars Løkke Rasmussen, at regeringen vil være i stand til at lande en skattereform uden alt for store sværdslag.

- Jeg tror på, at vi med den pakke, vi lægger frem, som er afbalanceret, og hvor vi investerer i kernevelfærd, i mere offentlig infrastruktur og investerer noget i fremtiden ved at give bedre muligheder for vores virksomheder og sikrer, at det bedre kan betale sig at arbejde, det er en pakke, som godt kan komme hjem.

- Selvfølgelig ikke én til én på den måde, som regeringen har foreslået. Det ville da være mærkeligt, men jeg føler mig rimelig tryg ved, at vi får et positivt forhandlingsforløb, siger Lars Løkke Rasmussen.