Løkke om ulovlig partistøtte: Folketingskandidater har gjort præcis, som de skulle

Helt fair, at Venstre får en på næsen, mener statsministeren.

Der var i dag udvidet spørgetime med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Efterfølgende blev han spurgt til sit partis overtrædelse af partistøtteloven. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Venstre brød i årene omkring det seneste folketingsvalg i 2015 partistøtteloven, da partiet i Region Midtjylland i mindst 16 tilfælde ikke indberettede beløb over 20.000 kroner i partistøtte.

Det erkender partiformand og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) her til eftermiddag.

- Det er jo simpelthen beklageligt, og derfor er det også fair nok, at organisationen får den her over næsen, siger Lars Løkke Rasmussen med henvisning til den bøde på 10.000 kroner, som partiet har fået for lovbruddet.

Finansminister Kristian Jensen, udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, energiordfører Thomas Danielsen og transportordfører Kristian Pihl Lorentzen er blandt de V-profiler, der har modtaget penge til deres valgkamp.

Nøglepersoner har ikke sjakret med støtten

Statsministeren understreger dog, at det ikke er de lokale kredse, der har begået fejl i sagen.

- Det er vigtigt at sige, at de kredse, som har modtaget støtten, og de folketingskandidater, som er opstillet i de kredse, har gjort præcis, som de skulle, forklarer statsministeren.

- Så alt det der, man forsøger at køre op med, at der er nøglepersoner i Venstre, der lige sjakrer med det... Altså folketingskredsene har gjort præcis, som de skulle. Der er så sket et svigt, kan du sige, fra en leder på det regionale niveau.

Sagen har fået den tidligere formand og kasserer i Venstre i Region Midtjylland til at trække sig fra sine poster.

Ifølge partistøtteekspert og juraprofessor Jørgen Albæk Jensen fra Aarhus Universitet er bøden til Venstre den første af sin slags i danmarkshistorien.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk