Løkke overtager forhandlinger: Holder dør på klem for opsplitning

Statsministeren afviser ikke, at regeringen vil komme DF i møde og skille forhandlingerne om finanslov og skattereform.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen afviser ikke at splitte forhandlingerne om finanslov og en ny skattereform efter ønske fra Dansk Foleparti.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen overtager nu forhandlingerne om både finanslov og skattereform fra finansminister Kristian Jensen (V).

Det sker i kølvandet på DF-formand Kristian Thulesen Dahls melding om, at forhandlingerne om henholdsvis finanslov og skattereform bør splittes op, så regeringen og DF først får en finanslov på plads og derefter forhandler videre om skat og DF's ønske om udlændingestramninger.

Statsministeren afviser ikke, at forhandlingerne om finanslov og en ny skattereform skal deles op, som Dansk Folkeparti ønsker:

- Vi skal finde ud af nu, hvordan vi lander det her bedst muligt. Derfor vil jeg indkalde Dansk Folkeparti til et tilskæringsmøde i Statsministeriet i aften, siger Lars Løkke Rasmussen (V).

- Så finder vi ud af, hvordan vi får lagt alle boldene til rette, så de kan blive sparket i mål.

Kommer der en opsplitning, som Dansk Folkeparti har krævet?

- Det tager vi en snak om i aften, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren slår fast, at forhandlingerne om både finanslov, skattereform, forsvarsforlig og DF's ønske om udlændingestramninger hænger sammen, men at de ikke nødvendigvis behøver lande samtidig.

- Vi kommer til at lande en finanslov med vores parlamentariske grundlag. Selvfølgelig gør vi det, siger statsministeren.

Finansminister Kristian Jensen gjorde det ellers klar i går, at regeringen ville forhandle om begge dele på samme tid:

- Vi ønsker stadigvæk, at forhandlingerne kører sammen. Noget så tungt som en finanslov og en skatteaftale har en indvirkning på hinanden. Derfor mener vi, at det skal forhandles sammen, lød det fra Kristian Jensen.

Facebook
Twitter