Løkke overvejede at trække sig som formand for Venstre

Krisen i Venstre har været så alvorlig, at formand Lars Løkke Rasmussen overvejede at trække sig, erfarer DR Nyheder.

En presset Lars Løkke Rasmussen overvejede i weekenden at trække sig, erfarer DR. (Foto: Nils Meilvang © Scanpix)

Afsløringerne af Venstres køb af tøj og flybilletter til formand Lars Løkke Rasmussen (V) har udløst en så alvorlig krise i Venstre, at Lars Løkke Rasmussen i løbet af weekenden overvejede at trække sig fra posten.Det fortæller en kilde fra partiets top til DR Nyheder.

Presset fra baglandet har da også været massivt, siden Ekstra Bladet i sidste uge kunne afsløre en tøjregning på 152.000 kroner fra Venstre til Løkke.Bagland kræver forklaringEn stribe Venstre-borgmestre og lokalformænd har offentligt kritiseret forbruget. Selv Birthe Rønn Hornbech (V) har været ude med riven.- Jeg kan slet ikke genkende Venstre i det her. I mit Venstre er vi mådeholdende, og vi har folk i partiforeningerne, der går og pukler for at få pengene til at slå til. I alle de år jeg har været Folketingsmedlem har jeg ikke kunnet forestille mig det her foregik, sagde hun i sidste uge til tv2.dk.Da Lars Løkke Rasmussen i går blev konfronteret med spørgsmålet om, hvorvidt han havde overvejet at trække sig på baggrund af kritikken, svarede han.Ring om Løkke- Jeg kan sagtens få øje på, at det her er en skidt sag for Venstre. I hvert fald sådan som billedet har stået, mens jeg har prioriteret storebededagsferien og en fødselsdag, og det er jeg selvfølgelig ked af. Det er også derfor, jeg har besluttet at indkalde forretningsudvalget tidligere end planlagt, så de kan få en ordentlig orientering.Men efter tirsdagens gruppemøde er der slået en jernring om formanden.

- Der var enstemmig opbakning til Lars Løkke, sagde partiets stærke mand, Claus Hjort Frederiksen, (V), efter Venstre havde holdt gruppemøde.Stort set alle de folketingsmedlemmer, der var mødt op til mødet, rejste sig ifølge flere kilder for at tage ordet og erklære støtte til den kriseramte formand.Løkke rørt af opbakning- Jeg har faktisk aldrig nogensinde oplevet så massivt et tryk fra Venstres folketingsgruppe, folk rejste sig op på stribe og bakkede op, sagde politisk ordfører Inger Støjberg efterfølgende.Lars Løkke Rasmussen var også tydeligt berørt af situationen.- Gruppemødet i dag vil gå over i min egen historiebog. Det var et fantastisk møde, og jeg blev dybt rørt over alle de tilkendegivelser, jeg fik, sagde han.TV Avisen 21.30 følger sagen.

Facebook
Twitter