Løkke på pressemødet: Jeg fortryder og jeg beklager

Lars Løkke Rasmussen uddyber for første gang sine rejsebilag som formand for klimaorganisationen GGGI.

- Jeg har rejst for dyrt, jeg skulle personligt selv have sat en stopper for 1.klasse allerede efter første rejse og ikke efter ni rejser. Det fortryder jeg, og det beklager jeg, siger Lars Løkke Rasmussen på pressemødet i IDA Mødecenter i København.

Lars Løkke Rasmussen og direktøren for klimaorganisationen GGGI har indkaldt til pressemødet for at fremlægge detaljer om Løkkes rejsebudget som formand for organisationen.

Her har Lars Løkke Rasmussen blandt andet brugt 770.000 kroner på 15 flyrejser heraf 13 på første klasse - niveauet over business class.

- Jeg har rejst meget. Det har jeg ikke for meget. Jeg har rejst for dyrt, siger Lars Løkke Rasmussen

Rejste for mere end en million kroner

De seneste to uger har sagen om Løkkes rejsebilag drillet Venstre og oppositioneslederen.

På Venstres landsmøde for to uger siden skrev Ekstra Bladet på forsiden, at Løkke på 15 rejser har brugt mere end en million kroner som formand for GGGI, der blandt andet er støttet med 90 millioner danske skattekroner over tre år.

Siden har Løkke været udsat for massiv kritik fra regeringspartierne, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og også internt i Venstre.

Tidligere på ugen skrev Løkke et åbent brev til Venstre-medlemmerne, hvor han lovede, at alle oplysninger ville kom frem på pressemødet søndag.

Løkkes undskyldninger

- Jeg vil dybt beklage, at jeg ikke tidligere har taget dette initiativ. Det skulle jeg selvfølgelig have gjort allerede efter første tur og ikke efter ni gange på første klasse, siger Lars Løkke Rasmussen, der efterfølgende undskylder.

- Jeg kan undskylde det med, at jeg ikke aktivt har efterspurgt at rejse på denne måde. Jeg kan undskylde det med, at det er asiatisk kutyme. Jeg kan undskylde det med, at det er sådan set rart at være veludhvilet, når man efter 14 rejsetimer med otte timers tidsforskel ankommer til Korea og går direkte til møde, siger han.

- Men det er jo en sølle undskyldning, siger Lars Løkke Rasmussen.

Se Lars Løkke Rasmussens undskyldninger herunder: