Løkke-sager åbner internt opgør blandt V-kandidater

Jess Myrthus kritik af Lars Løkkes sager får nu en partifælle til at beskylde Myrthu for at agere illoyalt.

Uroen ulmer nu i Venstre. EP-kandidat Diego Gugliotta /(tv.) beskylder nu EP-kandidat Jess Myrthu for at agere illoyalt. (Foto: Venstre © Venstre)

Den interne uro vokser fortsat blandt medlemmerne i Venstre, efter afsløringerne af hvordan partiet har afholdt udgifter for formand Lars Løkke Rasmussen.

Men nu kommer en af kandidaterne til Europa-Parlamentet, Diego Gugliotta, sin formand til undsætning. Han retter nemlig skytset tilbage mod partifællen Jess Myrthu, der åbent har kritiseret partiet.

- Jeg opfatter hans ageren i øjeblikket som værende illoyal over for partiet og vores formand, siger Diego Gugliotta (V), der altså er en af Venstres kandidater til Europa-Parlamentet.

Det sker som reaktion på Jess Myrthus offentlige kritik af den seneste tids sager, der handler om, hvordan partiet Venstre har betalt formand Lars Løkke Rasmussens tøj og Mallorcaferie.

- Lad være med at forsvare ting, som ikke kan forsvares. Hvis der er en god forklaring, så kom med den, men den har jeg altså ikke hørt endnu, sagde Jess Myrthu tidligere i dag til DR Nyheder.

Beskylder Jess Myrthu for sololøb

Jess Myrthus kritik er dog faldet partikollegaen for brystet. Dels er kritikken illoyal, men også skadelig for samarbejdet i Venstre, mener Diego Gugliotta.

- Han kører sololøb, og det bekymrer mig, for skulle vi blive valgt sammen ind i parlamentet, så ville jeg have svært ved at kunne stole på ham, siger han til DR Nyheder.

Du siger, han gerne må mene det, men hvorfor må han så ikke sige det?

- Fordi vi skal arbejde som en gruppe, og vi skal drøfte tingene internt i stedet for at forsøge at udnytte en mulighed for at komme i pressen og fremme sin valgkamp, som jeg føler, det her handler om.

Hvad mener du egentlig selv om sagen?

- Jeg bakker 100 procent op om Lars Løkke…

Ja, men mener du, det er okay?

- Jeg kan ikke vide, hvad der er okay, når jeg ikke kender sagen. Jeg vil meget gerne svare på spørgsmålet, når jeg kender hele sagens forløb.

Hvad er det, du mangler at få svar på?

- Vi må vente og se, hvad Lars (Løkke Rasmussen, red.) mener, der mangler at blive sagt i den her sag. Når det er sket, så kan man få en udmelding fra mig, siger Diego Gugliotta.

DR Nyheder har været i kontakt med Jess Myrthu, og forelagt ham kritikken fra Diego Gugliotta. Hans svar var ganske kortfattet:

- Nå...

Facebook
Twitter