Løkke: Selvfølgelig stemmer regeringen for finanslovsaftalen

En samlet regering stemmer selvfølgelig for finanslovsaftalen, siger statsministeren.

Statsministeren har i eftermiddag holdt møder med Dansk Folkeparti om resten af regeringen om skatte- og udlændingeaftale.

Liberal Alliances topfolk har stillet spørgsmålstegn ved, om regeringen ville stemme for finanslovsaftalen, hvis der ikke også var landet en aftale om skattelettelser før jul.

Men nu skærer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) igennem og understreger, at en samlet regering stemmer for ved tredjebehandlingen.

- Det siger sig selv, at den aftale, regeringen indgik i fredags, den vedstår regeringen sig selvfølgelig, og selvfølgelig stemmer regeringen for finanslovsaftalen, siger Løkke efter et møde i Statsministeriet.

Endnu før der var underskrift på finanslovsaftalen fredag aften, skrev LA-leder Anders Samuelsen ud på Facebook, at "inden 3. behandlingen af finansloven lander vi de største skattelettelser i historien".

Og det blev fulgt op af Joachim B. Olsen (LA), der skrev, at finanslovsaftalen kun bliver vedtaget, hvis den skatteaftale, som ligger på bordet, falder på plads.

Det har skabt store frustrationer i Dansk Folkeparti, og tidligere i dag meldte partiformanden på opsigtsvækkende vis ud, at regeringen kan gå op i limningen.

- Vi sidder og forhandler en god finanslov på plads fredag aften, og mens det foregår siger det ene regeringsparti selv, at de er i tvivl, om de overhovedet vil stemme for en aftale, når den kommer i folketingssalen. Det er et højest ejendommeligt forløb, sagde DF-formanden på vej ind til mødet hos Løkke.

Ud i fagministerier

Hvor stor aftalen om skattelettelser ender med at blive, handler meget om, hvad det lykkes regeringen at tilbyde Dansk Folkeparti af udlændingestramninger.

Står det til Dansk Folkeparti, skal flygtninge med midlertidig beskyttelsesstatus sendes hurtigere tilbage til deres hjemland, og familiesammenføring skal ikke ske i Danmark.

Ifølge statsministeren er der trods det tumultariske forløb grund til at være optimistisk i forhold til at lande en aftale.

- Jeg er fortsat af den overbevisning, at hvis der er vilje, og det oplever jeg egentlig grundlæggende, at der er, så kan vi godt lande aftaler, siger han.

Forhandlingerne foregår nu i Finansministeriet om skattereformen, og samtidig vil der være forhandlinger i Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Facebook
Twitter