Løkke sender to ministre til EU for at forklare danske asylstramninger

V-regeringen sender Inger Støjberg og Kristian Jensen til mandagens møde i Europa-Parlamentet for at forklare dansk asylpolitik.

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) vil dræbe myter om de nye danske asylregler på mandagens møde i Bruxelles, siger han. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Det bliver både udenrigsminister Kristian Jensen (V) og udlændingeminister Inger Støjberg (V), som på mandag skal til Bruxelles for at forsvare stramningerne af den danske asylpolitik.

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

De to skal til møde i Europa-Parlamentets såkaldte LIBE-udvalg, der er parlamentets udvalg for borgerrettigheder og retlige og indre anliggender.

Her skal de forklare de kommende stramninger i udlændingeloven - herunder det såkaldte smykkelovforslag om at beslaglægge værdigenstande fra flygtninge, så værdierne kan bruges til at betale for dele af flygtningenes ophold her i landet.

Det har et flertal i Europa-Parlamentet bedt om.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde lovet Europa-Parlamentets formand, at Danmark ville sende en repræsentant til mødet. Men det bliver altså ikke en, men to ministre, der skal fortælle om den danske asylpolitik i EU.

- Regeringen lægger vægt på, at Europa-Parlamentet får et retvisende indtryk af de nye danske regler. Ingen har interesse i, at myterne får lov til at florere, siger udenrigsminister Kristian Jensen i pressemeddelelsen.

DR2 sender mødet på mandag kl. 15:00.