Løkke sender tanker til togulykkens ofre: De har fået slået deres liv i stykker

Statsministeren takker myndighederne for deres indsats på ulykkesstedet.

Helt almindelige danskere på vej på arbejde eller hjem fra juleferie har fået slået deres liv i stykker i togulykken på Storebæltsbroen, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kalder det "dybt ulykkeligt", at en togulykke på Storebæltsbroen her til morgen har kostet seks mennesker livet, mens 16 andre er blevet såret.

- Morgenens tragiske ulykke på Storebæltsbroen med mange omkomne og sårede har rystet os alle sammen. Helt almindelige danskere på vej på arbejde eller hjem fra juleferie har fået slået deres liv i stykker. Det er dybt ulykkeligt. Mine tanker er hos ulykkens ofre og deres familier, siger Lars Løkke i en pressemeddelelse.

- Jeg vil gerne takke myndighederne for den store indsats, de yder i disse timer. Samtidig varmer det med sympati fra kolleger, der har fulgt ulykken på afstand, tilføjer statsministeren.

Ulykken skete, da dele fra et godstog ramte et lyntog, der var på vej i retning mod Sjælland over Storebæltsforbindelsen. Fyns Politi modtog en anmeldelse af ulykken klokken 07.35 i morges.

Du kan følge med i DR's live-dækning af ulykken her.

Ministre: Myndighederne arbejder på højtryk

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) kalder på Twitter ulykken "helt forfærdelig":

- Jeg er dybt berørt, og mine tanker går til omkomne, tilskadekomne og pårørende. Fyns Politi har foreløbig oplyst, at der på nuværende tidspunkt er seks omkomne og 16 sårede. Myndighederne arbejder i øjeblikket på højtryk, siger han.

Se justitsminister Søren Pape Poulsens (K) reaktion på togulykken i videoen herover. Klik på play.

Der var 131 passagerer og tre medarbejdere om bord på toget, da ulykken skete. Politiet har oprettet et evakueringscenter i Nyborg, hvor passagererne fra toget får hjælp. Alle de 16 sårede er uden for livsfare. 14 er lettere tilskadekomne, mens to er kommet moderat til skade.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) sender også tanker til de dræbte og tilskadekomne, deres pårørende og togets øvrige passagerer og personale:

- Det er en ulykke, som ikke bør kunne ske i et land som Danmark, hvor vi har et meget stort fokus på sikkerhed på jernbanen. Havarikommissionen er ankommet på ulykkesstedet og har indledt undersøgelserne af årsagen til ulykken, siger ministeren i en skriftlig kommentar.

Det er formentlig en tom trailer fra en godsvogn, der er blæst af og har ramt lyntoget, vurderer Havarikommissionen ifølge Ritzau.

"Det er ulykken, der aldrig måtte ske"

Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, er også rystet over ulykken.

- Mine tanker og dybe medfølelse til ofrene og deres kære ved den frygtelige togulykke på Storebæltsbroen. Det er dybt tragisk, og mange familiers liv er på forfærdelig vis blevet ændret i dag, skriver han på Twitter.

Samme sted skriver Dansk Folkepartis partiformand, Kristian Thulesen Dahl:

- Fuldstændig uforståeligt med den voldsomme ulykke på Storebælt. Alle vores tanker går til ofrene og deres pårørende. Og til vores beredskab, som kæmper en brav kamp i sådan en situation.

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, istemmer:

- Jeg har slet ikke tal på, hvor mange gange jeg har siddet i et tog over Storebælt. Sikke en forfærdelig ulykke og sikke en forfærdelig dag for familierne, der har mistet. Alle varme tanker til dem.

De Radikales partileder, Morten Østergaard, betegner det som "ulykken som aldrig måtte ske":

- Man savner ord. Alle tanker til de som har mistet, de tilskadekommende og de pårørende. Og alle de som nu kæmper med at afhjælpe katastrofen under svære betingelser, skriver han på Twitter.

Der vil ikke køre tog over Storebælt resten af døgnet, oplyser Banedanmark.

Facebook
Twitter