Tema Prins Henrik har demens

Løkke: Skriverier om kongehuset gør mig ked af det

Det er ikke nogen nem periode for dronning Margrethe og prins Henrik, siger statsministeren, som opfordrer til at give regentparret fred.

Mediernes skriverier om kongehuset fylder hos statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

På et pressemøde i forbindelse med Venstres sommergruppemøde indledte han med at give sit syn på den aktuelle situation, hvor prins Henrik på det seneste har udtalt, at han ikke vil begraves ved siden af dronning Margrethe, og at dronningen gør ham til ”narren”.

Statsministeren understreger, at han har ”stor respekt for og stor kærlighed til” til kongehuset og den kongelige familie, og Lars Løkke opfordrer samtidig til at give kongefamilien fred.

- Det er ikke nogen nem periode i kongehuset, som man også har kunnet læse om i medierne. Skriverier, som gør mig oprigtig ked af det, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Regentparrets interne forhold vil jeg ikke kommentere, men blot opfordre til, at vi alle respekterer familiens ret til privatliv. Ikke mindst prins Henrik, der jo som bekendt er gået på pension

- I forhold til dronningens fortsatte, utrættelige virke kan jeg sige, at det aftvinger min allerstørste respekt. Hun yder en beundringsværdig indsats for det land, hun elsker så højt, siger statsministeren.

Lars Løkke er ikke den eneste toppolitiker, der har udtalt sig om den aktuelle situation i kongehuset.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, kaldte i onsdags situationen for ”utrolig trist”.

- Selvfølgelig anerkender jeg, at det er en trist situation at stå i. Specielt for kongefamilien er det da en trist situation, men den skal vi som parti ikke på nogen måde blande os i. Vi skal bakke op om dronningen og understrege, at vi faktisk synes, hun gør det fantastisk godt, og vi er stolte over det arbejde, hun gør for Danmark, sagde Kristian Thulesen Dahl.