Løkke står frem igen: Havde brug for lige at ryste hovedet

Lars Løkke Rasmussen stiller søndag op i tv-interview.

Efter mere end 2 uge bryder Lars Løkke Rasmussen tavsheden. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Lars Løkke Rasmussen ser frem til at give sin version af de begivenheder i Venstre, der ledte frem til, at han trak sig som formand.

Søndag deltager den tidligere Venstre-formand i tv-interview på både TV2 og DR. I et opslag på Facebook skriver han, at han glæder sig til at svare på nogle af de spørgsmål, som står tilbage, efter han trak sig som formand.

Flere ugers intern uro i Venstre kulminerede den 31. august, hvor Venstres hovedbestyrelse holdt møde på et hotel i Brejning ved Vejle.

Mødet blev indledt med en fællessang, hvorefter Løkke tog ordet og fortalte, at han trak sig som formand. Samtidig rullede en bil op på siden af det lokale, hvor mødet blev holdt, og Løkke gik via en bagudgang ud i bilen.

Kort efter skrev han en opdatering på både Facebook og Twitter og fortalte, at han havde trukket sig som formand.

Brug for at ryste hovedet

Siden har der stort set været stille fra den tidligere statsminister.

Og han fortæller i opslaget forud for tv-interviewene, at han haft brug for ro.

- I forrige weekend stoppede jeg som formand for Venstre. Det var det rigtigste at gøre – både af hensyn til mig selv og – i situationen – ikke mindst det parti, jeg meldte mig ind i for 38 år siden. Siden har I ikke hørt fra mig. Efter snart 34 år som folkevalgt i byråd, amtsråd, folketing, heraf små 14 år som indenrigs- og sundhedsminister, finansminister og statsminister havde jeg brug for lige at ryste hovedet. Og det samme tror jeg, Venstre har haft brug for, skriver han.

Da Lars Løkke Rasmussen havde trukket sig som formand, valgte Kristian Jensen også at trække sig som næstformand.

Derfor skal Venstre den 21. september have et ekstraordinært landsmøde, hvor der vælges ny formand og næstformand.

Jakob Ellemann-Jensen er den eneste kandidat som formand, mens Inger Støjberg og Ellen Trane Nørby skal i kampvalg om at blive næstformand.

Rundt i landet

Lars Løkke Rasmussen opfordrer folk til også at stille ham spørgsmål på Facebook, så de kan få direkte svar på de spørgsmål, de måtte have.

Og så vil han også rundt i landet og møde mennesker.

- Derfor glæder jeg mig også til snart at komme rundt i Danmark igen – for at mødes med alle, der ligesom jeg kærer sig om vores fantastiske lands fremtid, skriver han.