Løkke til Thorning: Velfortjent. Tak for kampen

Flere af folketingets politikere ønsker Helle Thorning-Schmidt tillykke med hendes nye job.

Flere politikere har på Twitter lykønsket Helle Thorning-Schmidt med sit nye job hos Internationalt Red Barnet. (Foto: © KELD NAVNTOFT, Scanpix)

Onsdag aften stod det klart, at den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) forlader dansk politik til fordel for jobbet som direktør for den internationale afdeling af Red Barnet - Save the Children International.

Syv måneder nåede hun at sidde i Folketinget som menigt folketingsmedlem, efter hun overlod nøglerne til Statsministeriet i hænderne på Venstre og Lars Løkke Rasmussen.

Nyheden om Helle Thorning-Schmidts nye job er også nået til Folketingets politikere, hvor flere allerede har lykønsket den tidligere statsminister med sit nye job på Twitter.

https://twitter.com/larsloekke/status/687367824281612292

Venstres nuværende statsminister, Lars Løkke Rasmussen, siger tak for kampen, og roser hende for sin store indsats for Danmark. Han skriver endvidere, at det er velfortjent med den flotte post.

https://twitter.com/uffeelbaek/status/687352539768078336

Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, roser Helle Thorning-Schmidt, og han mener i den grad, at det nye job er fortjent.

https://twitter.com/mfMorten/status/687342887906996226

Også den tidligere socialdemokratiske justitsminister, Morten Bødskov, lykønsker Helle Thorning-Schmidt. Han skriver, at hun som partiformand leverede det, hun skulle: En statsministerpost og at Socialdemokraterne forblev Danmarks største parti.

https://twitter.com/jonasdahl/status/687339898978873344

Jonas Dahl fra SF, der var skatteminister i seks uger under S-R-SF-regeringen, ønsker Helle Thorning-Schmidt held og lykke fremover.

https://twitter.com/Heunicke/status/687333468150362113

Den tidligere transportminister Magnus Heunicke skriver, at Helle Thorning-Schmidt ringede to gange og ændrede hans liv. Han skriver også, at det har været en ære at arbejde sammen med hende.

Anderledes tilbageholden var den tidligere formand for Dansk Folkeparti og nuværende formand for Folketinget Pia Kjærsgaard her til aften.

Hun mente, det ville være forkert at sige, at hun kom til at savne Thorning i dansk politik.

Men spørgsmålet er om Thorning kommer til at savne Pia Kjærsgaard og resten af Folketinget? Her til aften lød svaret på det spørgsmål sådan her:

- Jeg kommer til at savne min egen kreds, en dejlig kreds på Østerbro. Jeg kommer til at savne folketingsgruppen og de gode kolleger, jeg har der. Og jeg kommer til at savne Folketinget. Det er et fantastisk sted at være. Jeg har haft nogle utrolig gode år derinde, så det er da også lidt vemodigt at sige farvel til mere end 20 år i og omkring politik.