Løkke til Thulesen: Jeg er statsminister i den virkelige verden

Dansk Folkepartis krav om, at flygtninge ikke skal integreres, bliver afvist af statsministeren.

Løkke er stærkt uenig med DF's Kristian Thulesen Dahl, der ikke vil integrere flygtninge i det danske samfund. (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

Et af Dansk Folkepartis helt store slagnumre er, at flygtninge i Danmark slet ikke skal integreres, men i stedet placeres i landsbyer, indtil de kan sendes hjem.

Men det er slet ikke holdbart og vil kun medvirke til, at det danske velfærdssamfund presses yderligere, lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i Folketingets spørgetime.

- Hvad er alternativet, hvis man tænker rigtigt efter? Der kom 21.000 asylansøgere til Danmark sidste år, og en del af dem får asyl. Er alternativet at hegne dem ind bag pigtråd, eller hvad? Og så sige, at her kan I sidde passivt i fem, otte, ti år, indtil konflikten i Syrien er løst? Er det det?, spørger Løkke og svarer selv:

- Det er ikke et brugbart alternativ i mine øjne. Jeg er statsminister i den virkelige verden, og derfor forsøger jeg også at forholde mig til den virkelige verden. Vi gør, hvad vi kan, og det er ikke let, siger Løkke.

Han henviser til, at flygtninge, der kommer hertil, er beskyttet af konventionerne og har internationalt retskrav på at være i Danmark.

- Og der der er udsigt til, at de skal være her i en årrække. Jeg er nødt til at insistere på, at selvom det er svært, så skal vi have gjort de mennesker selvforsørgende, siger Løkke.

DF's formand, Kristian Thulesen Dahl, står dog fast på, at der er brug for at tænke i alternative baner.

- Det kunne for eksempel betyde, at man siger til de her mennesker, at de får den beskyttelse, de har krav på, men de får den midlertidigt. Ikke med perspektiv om at få livsvarig forsørgelse i det danske samfund, siger han.

Et af Dansk Folkepartis helt store slagnumre er, at flygtninge i Danmark slet ikke skal integreres, men i stedet...

Opslået af DR Politik på 19. januar 2016