Løkke trodser LA og udskyder skattereform: Fordi vi har ambitioner

En ny økonomisk 2025-plan fremlægges til sommer og skal danne grundlag for forhandlinger om skattelettelser.

Regeringsseminar på Kragerup Gods. Lars Løkke Rasmussen ankommer. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) trodser Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, og slår fast, at regeringen ikke længere har planer om at forhandle en skattereform i løbet af foråret.

Det sker, efter at LA-lederen har udstedt en trussel mod regeringen om, at Liberal Alliance ikke kan garantere for regeringens liv ”efter grundlovsdag”, hvis der ikke kommer skatteforhandlinger i løbet af foråret.

Men der kommer ingen skatteforhandlinger i foråret, siger Lars Løkke Rasmussen nu – på trods af, at det ellers står i Venstre-regeringens regeringsgrundlag.

- Vi udskyder forhandlingerne om skattereformen med nogle måneder, fordi vi har ambitioner, siger statsministeren på et pressemøde på Kragerup Gods, hvor regeringen i dag og i går har holdt seminar.

Udskydelsen kommer ifølge statsministeren, fordi der i løbet af foråret skal tages hånd om de stigende asyludgifter, ligesom regeringen til sommer vil fremlægge en økonomisk 2025-plan.

- Vi fastholder vores ambitionsniveau og vil senere i år foreslå at sætte skatten ned for dem, der er i job, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Min vurdering er, at vi får det bedst mulige grundlag for en ambitiøs skattereform, hvis den tager afsæt i en ny økonomisk 2025-plan, som regeringen derfor vil fremlægge til sommer.

Analysen hos statsministeren er, at det set med regeringens øjne vil blive en bedre skattereform, hvis den ikke skal forhandles på plads med Folketingets partier i løbet af foråret.

- Hvis vi midt i et presset forår, som i høj grad skal handle om integration og at hjælpe kommunerne, forsøgte at presse en skattereform igennem, ville resultatet blive for ringe, siger Lars Løkke Rasmussen.

Under statsministerens pressemøde tweetede LA-leder Anders Samuelsen, at ”det tager cirka fem timer at lave en 2025-plan”, og det underforstået ikke er nødvendigt at udskyde skatteforhandlingerne.

Det afviser statsministeren dog.

- Det er desværre ikke korrekt. Men der ligger selvfølgelig en helt oplagt besparelse, hvis vi kan insource Anders Samuelsen i Finansministeriet, siger Lars Løkke Rasmussen som reaktion på Anders Samuelsens tweet.

Om truslen fra Samuelsen om, at Liberal Alliance ikke kan garantere regeringens overlevelse efter grundlovsdag, hvis der ikke er afholdt skatteforhandlinger inden da, lyder det fra statsministeren:

- Jeg tager ingenting givet. Heller ikke frem til grundlovsdag.