Løkke udfylder ikke Foghs klima-sko

Den nye statsminister får en stor opgave, når han skal få verdens statschefer til at nå enighed om en klimaaftale i december. Han har hverken Foghs netværk eller viden om klima, lyder bekymringen.

Det kan godt være, at Lars Løkke Rasmussen får svedige håndflader, når han kigger i kalenderen og ser, der står FN's klimatopmøde i december.

For nu hvor det er ham, der er statsminister, er det hans job at lede hele verdens statschefer til enighed om en aftale, der kan få has på klimaforandringernes mest alvorlige konsekvenser.

Mangler viden og netværk

Men Lars Løkke Rasmussen har hverken samme internationale netværk eller viden om klima, som hans forgænger Anders Fogh, lyder bekymringen.

Klimakoordinator John Nordbo fra Verdensnaturfonden siger:

- Jeg tror, han får rigtig travlt, hvis han skal nå at få orden i den danske klimaindsats, siger John Nordbo til Radioavisen.

Men det kan han ifølge Verdensnaturfonden gøre ved at sætte 2040 som mål for, hvornår vi herhjemme er fri for fossile brændstoffer som olie, kul og gas.

Direktør for Danmarks Naturfredningsforening, René La Cour Sell, er også betænkelig ved Løkke som klima-leder:

Løkke uddelegerer gerne

- Dem der kender Lars Løkke fra dengang, han var amtsborgmester i Frederiksborg amt, siger at natur og miljø ikke lige var hans interesse.

Men, siger René La Cour Sell:

- Omvendt beskriver de også hans ledelsesstil på den måde, at han faktisk gav plads til dem, der havde forstand og var dygtige til de forskellige områder, siger han til Radioavisen.

Derfor lyder rådet fra både Naturfredningsforeningen og Verdensnaturfonden, at Løkke skal give plads til klimaminister Connie Hedegaard:

- Hvis hans ledelsesstil holder, så kunne det være, at Connie kunne trække en god aftale og et godt resultat ud af klimatopmødet, René La Cour Sell til Radioavisen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk