Tema Anker Jørgensen er død

Løkke: Vi er mange, der vil savne Anker

Danmark har mistet en personlighed, som vi alle holdt af og respekterede på tværs af partiskel, siger statsministeren.

- Man skulle ikke være sammen med Anker Jørgensen længe for at mærke hans lune gemyt og uhøjtidelige måde at være på, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). (Foto: Ólafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Det er med sorg, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har modtaget beskeden om den tidligere statsminister Anker Jørgensens (S) død. Det siger han i en pressemeddelelse.

- Anker Jørgensen gik fra et liv som lagerarbejder til landets højeste embede. Det siger noget om det unikke ved vores samfund.

- Et samfund han som modstandsmand, forbundsformand, folketingspolitiker og statsminister satte store aftryk på igennem sit lange virke, siger Lars Løkke Rasmussen.

Anker Jørgensen er død

Tidligere statsminister, Anker Jørgensen, døde søndag, d. 20. marts 2016, 93 år gammel. Han var statsminister fra 1972-1973 og fra 1975-1982 og var formand for Socialdemokratiet fra 1973-1987. Anker Jørgensen bliver begravet fra Grundtvigs Kirke i København, lørdag d. 2. april.

Gå til tema

Ifølge statsministeren siger det meget om Anker Jørgensens menneskelige kvaliteter, at han blev så folkekær som statsminister i en tid, som Lars Løkke Rasmussen kalder "en svær periode i danmarkshistorien."

- Danmark har mistet en personlighed, som vi alle holdt af og respekterede på tværs af partiskel, siger statsministeren.

Han husker et møde med sin nu afdøde forgænger en sommerdag for et par år siden.

- Man skulle ikke være sammen med Anker Jørgensen længe for at mærke hans lune gemyt og uhøjtidelige måde at være på.

- Selv om alderen havde sat sine spor, stod erindringerne om hans tid som statsminister stadig meget klart for ham, og vi fik en ligefrem snak om både politik og den barndom og ungdom, der lagde fundamentet for mennesket og politikeren Anker Jørgensen.

- Vi er mange, der vil savne Anker, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/