Løkke: Vi har brug for en ny regering for at komme videre

Statsministeren vil ikke svare på, om LA må opgive sine krav om topskattelettelser for at indgå i en ny trekløverregering.

Venstre startede lørdag formiddag den 18. november partiets landsmøde i Herning Kongrescenter. Her ses formanden, statsminister Lars Løkke Rasmussen, på talerstolen med sin beretning. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

En ny regering er det bedste afsæt for at komme videre med de udskudte 2025-planer. Det siger Lars Løkke Rasmussen (V), efter at han i sin åbningstale til Venstres landsmøde har inviteret Konservative og Liberal Alliance til forhandlinger om at indgå i regering.

Han vil dog ikke svare på, om Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, må droppe sine ultimative krav om topskattelettelser på fem procentpoint for at få en ministerpost. Det er især det krav, som har spærret ben for 2025-planen, fordi regerings største støtteparti, Dansk Folkeparti, ikke vil bakke op om skattelettelser i toppen.

- Der er brug for at diskutere, hvilket grundlag denne regering skal dannes på, og så skal der gives og tages, siger Lars Løkke Rasmussen til fremmødte journalister på landsmødet:

- Det er klart, at en regering under min ledelse, der dækker tre partier, kan kun have et svar på hvert spørgsmål, også topskatten.

Han vil dog ikke svare på, om regeringens 2025-plan i sin nuværende form består under en trekløverregering:

- En ny trekløverregering vil også have en plan. Men det vil ikke give mening at invitere de to andre til forhandlinger, hvis der ikke er rum til at justere på tingene, og det er den diskussion, jeg håber, at vi kan tage.

Her inviterer Lars Løkke Liberal Alliance og De Konservative med i regeringen:

- Bedst at holde DF ude af regering

Ved folketingsvalget 18. juni 2015 dannede Venstre regering alene med 34 mandater. Dengang var Liberal Alliance også åben for at indtræde i regering, men Lars Løkke Rasmussen vil ikke kalde det en fejl at danne regering alene for halvandet år siden.

Samtidig har han ikke inviteret Danmarks næststørste parti og Venstre-regeringens største støtteparti, Dansk Folkeparti, med i regeringsforhandlingerne:

- I den parlamentariske situation, vi står i, er det min samlede analyse, at det, jeg foreslår her, er det bedste, hvis vi skal videre - hvis vi skal udviske røde linjer, og hvis vi skal skabe en regering, der ikke er så afhængig af så mange, som min regering indtil nu har været, siger Lars Løkke Rasmusen.

Forhandlingerne om en borgerlig trekløverregering vil begynde på mandag på Marienborg, siger statsministeren.

Facebook
Twitter