Løkke: Vi sparer tre milliarder kroner på færre asylansøgere

Regeringen nedjusterer asyltallet for 2016 fra 25.000 til 10.000 personer, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge regeringen vil udgifterne til asylansøgere blive reduceret med tre milliarder kroner (Arkivfoto: Bax Lindhardt/Scanpix 2015) (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Da flygtninge og migranter i september sidste år gik på de danske motorveje, var det et varsel om øgede asyludgifter i Danmark.

I forbindelse med finansloven sidste år opjusterede regeringen derfor skønnet over antallet af asylansøgere til 25.000 i år.

Men siden har blandt andet beslutningen om at lukke den såkaldte Balkan-rute og EU's aftale med Tyrkiet ført til markant færre asylansøgere end ventet.

Regeringen nedjusterer nu asyltallet for 2016 fra 25.000 til 10.000 personer. Det reducere omkostningerne med omkring tre milliarder kroner.

Skal længere ned

I en tale sendt på sin Facebook-profil siger statsminister Lars Løkke Rasmussen mandag aften, at regeringen vil have presset antallet af asylansøgere endnu længere ned.

- Da mit parti sidst var i regering, kom der omkring 5.000 asylansøgere til Danmark om året. Det steg voldsomt i 2013, 2014 og 2015. Og alene sidste år kom der over 21.000 hertil. Det var alt, alt, alt for mange, siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer:

- Derfor greb vi ind. Vi strammede opholdsvilkårene. Vi lavede integrationsydelse. Vi pressede på i EU. Vi satte ind ved grænsen, og nu er politikken heldigvis begyndt at virke.

Men selvom asyltallet nu er nedjusteret, så skal der altså sættes endnu hårdere ind, siger statsministeren i sin tale:

- Tallet skal længere ned, og derfor skal vi stramme yderligere. Og vi skal skærme os, så vi aldrig igen skal opleve kaos med folkevandringer på motorvejene.

Lars Løkke Rasmussen nævner ikke i sin tale, hvad de tre milliarder kroner skal bruges på.

/ritzau/DR Nyheder/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk