Løkke vil bruge en time på at svare på spørgsmål om kvotekonge-forbindelser

Statsministeren siger inden samrådet, at ”han står ved den måde, han lever sit liv på”

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har i dag holdt tale for stats- og regeringschefer ved Europarådet i Strasbourg. Noget helt andet venter på onsdag, når han i Folketinget skal svare på spørgsmål i den såkaldte kvotekonge-sag. (Foto: FREDERICK FLORIN © Scanpix)

Der var ikke mange svar på relationen mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og den meget omtalt dansk storfisker, John-Anker Hametner Larsen, da førstnævnte i dag talte med danske medier under et møde i Europarådet i Strasbourg.

- Jeg står ved den måde, jeg lever mit liv på, lød det fra Lars Løkke Rasmussen på spørgsmålet om hans relation til storfiskeren.

Samtidig understregede Lars Løkke Rasmussen, at han vil stille sig til rådighed og svare på spørgsmål på et samråd om sagen.

Det samråd ligger nu fast. På onsdag får oppositionen én time til at udspørge Lars Løkke Rasmussen om sit forhold til storfiskere eller såkaldte kvotekonger, har partierne i Folketinget aftalt med Statsministeriet.

Samrådet er indkaldt af flere oppositionspartier, der har bedt om at få statsministeren til at svare på spørgsmål, efter at Ekstra Bladet har skrevet om et sommerhusophold, som Lars Løkke Rasmussen har fået i fødselsdagsgave af en meget omtalt dansk storfisker, John-Anker Hametner Larsen.

Vil ikke svare på spørgsmål om fødselsdagsgave

Oppositionspartierne mener, at Løkke på et tidligere samråd har nedtonet sit forhold til storfiskeren og eksempelvis ikke sagde noget om, at han modtog fødselsdagsgaver.

Lars Løkke Rasmussen fik opholdet i Thyborøn i gave ved sin 50 års fødselsdag i 2014. Dengang var han formand for Venstre og leder af oppositionen.

Gaven blev dog først indløst i 2016, hvor Løkke igen var blevet statsminister. Ifølge Ekstra Bladet er sommerhusopholdet omkring 10.000 kroner værd.

Lars Løkke Rasmussen vil på samrådet svare på spørgsmål i sagen, har han oplyst. Dog ikke om private forhold. Men han ønsker ikke at svare på spørgsmål om gaver, da det ifølge Løkke hører ind under "private forhold".

Statsministeren henviser til Håndbog i Folketingsarbejdet, der fastslår, at "spørgsmål om ministres privatliv bliver afvist, medmindre spørgsmålet også indeholder vigtige elementer af offentlig interesse".

FacebookTwitter