Løkke vil have en europaminister i sin regering

En europaminister skal sikre, at Danmark ikke skærper EU-regler, siger V-formand, Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen vil have en europaminister og et særligt implementeringsudvalg, så Danmark ikke får strengere regler end de øvrige EU-lande. (Foto: © DR Nyheder, DR Nyheder)

Danmark skal ikke have skrappere EU-regler end Tyskland og Sverige. Det skal en ny europaminister sætte en stopper for, hvis Lars Løkke Rasmussen bliver statsminister efter folketingsvalget.

Det siger Venstres formand ved et temadøgn om EU-regulering, som arrangeres af Landbrug & Fødevarer (L&F) og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

- Hvis jeg bliver statsminister igen efter valget, vil jeg udnævne en europaminister, der får ansvaret for, at danske virksomheder ikke udsættes for unødigt skrappe regler, når vi indfører nye EU-regler, siger Lars Løkke Rasmussen.

Vil oprette nyt udvalg

Han vil oprette et nyt implementeringsudvalg for EU-regler. Det vil indgå i en Venstreledet regering på linje med økonomiudvalget og koordinationsudvalget.

- Implementeringsudvalget skal bestå af ministre, der får et politisk ansvar for, at al EU-regulering systematisk screenes tidligt, så vi undgår at skabe mere restriktive regler for danske virksomheder end de lande, der ligner os, siger Lars Løkke Rasmussen.

90 procent af EU-reglerne indføres ifølge Justitsministeriet i bekendtgørelser af embedsmænd udenom Folketinget, påpeger han.

V vil lempe harmonikrav

Selv om EU's harmonikrav for slagtesvin tillader, at der må produceres 1,7 dyreenhed pr. hektar i Danmark, har Folketinget bestemt, at danske landmænd kun må producere 1,4 dyreenheder.

Derfor vil Venstre lempe harmonikravet sammen med K og DF. L&F har beregnet, at danske landmænd årligt betaler mellem 2,9 og 4,6 milliarder kroner, når Danmark overimplementerer EU's regler.

- Jeg vil føre en EU-politik, der i langt højere grad går ud på at sikre maksimal dansk indflydelse på udformningen af EU-lovgivningen i Bruxelles, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/