Løkke vil indgå finanslovsaftale fredag aften

Finanslov falder på plads fredag aften.

(Foto: Martin sylvest © Scanpix)

Danmark får en finanslov fredag aften.

Efter timelangt statusmøde i Statsministeriet, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen, at regeringen og Dansk Folkeparti lander en finanslovsaftale i aften. Regeringen har indkaldt Dansk Folkeparti til de afsluttende forhandlinger i Finansministeriet klokken 20.

- Det er en rigtigt god solid finanslovsaftale, der sikrer ressourcer til kernevelfærd, flere ressourcer til politiet, siger Lars Løkke Rasmussen.

Regeringen fastholder, at det fortsat er dens ambition at forhandle en aftale om skat og udlændinge på plads inden jul.

- Jeg har den ambition, at vi får indgået en aftale inden Folketinget går på juleferie.

Forhandlingerne om finansloven for 2018 har stået på i månedsvis. Strid om udlændinge og skat har trukket forhandlingerne i langdrag, og derfor har det ikke været muligt at lande en aftale før i aften.

I går kaldte Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl forhandlingsforløbet for "noget rod" og har undervejs i forløbet gentagne gange opfordret regeringen til at lande en aftale om finansloven, før man forhandler aftaler om skat og udlændinge på plads.

Men efter statusmødet her til aften roste Lars Løkke Rasmussen Dansk Folkepartis formand for at gå optimistisk og konstruktivt til drøftelserne.

Tidligere i dag nåede ellers både Socialdemokratiet og Radikale Venstre at meddele, at man var parat til at lægge stemmer til midlertidig bevillingslov, hvis deadlinen for finansloven blev overskredet. Men det bliver altså ikke nødvendigt, efter statsministeren her til aften kan bekræfte, at regeringen og Dansk Folkeparti lander en aftale om statsbudgettet for 2018.

Forhandlingerne om skat og udlændinge bliver ifølge Lars Løkke Rasmussen genoptaget på mandag.

Facebook
Twitter