Løkke vil se den "rygende pistol" i læksag

Lækagesagen er en "belastning for alle", mener statsministeren, som nu kræver at få beviserne lagt på bordet.

- Jeg har fuld tillid til forsvarsministeren, og han har spurgt sin pressechef om denne er kilden og har fået svaret, at det er han ikke. Derfor er der jo ikke nogen sag, siger statsministeren. (Foto: © Jens Astrup, Scanpix)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) opfordrer alle til at fremlægge beviserne i sagen om lækagen af de hemmelige oplysninger om jægerkorpset.

Samtidig forsvarer Lars Løkke Rasmussen forsvarsminister Søren Gades (V) spindoktor, Jakob Winther, som anklages for at have lækket oplysningen om, at specialstyrkerne i 2007 skulle sendes til Irak.

- Sagen er en belastning for alle. Derfor kan jeg også kun opfordre dem - som mener, at de er i besiddelse af et eller andet bevis eller smoking gun - om at få den frem på bordet. Alt andet er utilstedelig. Helt principielt er det helt urimeligt, at folk skal gå på arbejde med en mistanke hængende over sig og uden mulighed for at bevise sin uskyld. Det kendetegner et retssamfund, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist, siger statsministeren efter et møde i Folketingets Udenrigspolitiske Nævn.

Fuld tillid til forsvarsministeren

Statsministeren afviser, at han skulle have bedt forsvarsministeren om en hurtig undersøgelse og har tillid til den igangværende politiundersøgelse. Modsat en såkaldt auditørundersøgelse er der imidlertid ikke vidneansvar i politiundersøgelsen.

- Vi har jo politiet til at efterforske den slags sager. En lækage fra Udenrigspolitisk Nævn er en strafbar handling. Det er politiet, som er sat i verden for at sikre, at den slags afdækkes, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg har fuld tillid til forsvarsministeren, og han har spurgt sin pressechef om denne er kilden og har fået svaret, at det er han ikke. Derfor er der jo ikke nogen sag. Politiet efterforsker sagen, og det er et almindeligt retsprincip, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist, siger statsministeren.