Løkke vil sende en kvart million danskere i arbejde med 2025-plan

Regeringen vil øge det økonomiske råderum med 65 milliarder kroner frem mod 2025.

Lars Løkke Rasmussen fremlægger regeringens stort anlagte 2025-plan på et pressemøde i morgen klokken 10. (Foto: © søren bidstrup, Scanpix)

Regeringen vil finde 65 milliarder kroner frem mod 2025 og samtidig sende næsten en kvart million flere personer i beskæftigelse i samme periode.

Det vil fremgå af den længe ventede 2025-plan, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i morgen vil løfte hele sløret for på et pressemøde. Det oplyser Statsministeriet til DR Nyheder.

Lars Løkke Rasmussen vil i 2025-planen fremsætte et såkaldt ”vækstmål” om, at der skal findes 65 milliarder kroner frem mod 2025. Det vil ifølge regeringen betyde, at Danmark kan holde trit med velstandsudviklingen i nabolandene Sverige og Tyskland.

Der vil i regeringens 2025-plan blive præsenteret en konkret plan, som skal anvise, hvordan man vil finde mere end to tredjedele - cirka 43 milliarder kroner - af de i alt 65 milliarder kroner frem mod 2025.

Det står mandag aften endnu ikke klart, hvordan regeringen vil finde pengene og sende næsten en kvart million flere i arbejde, og det har i dag ikke været muligt at stille spørgsmål til statsminister Lars Løkke Rasmussen om planen.

Korrespondent: Skattelettelser og pakke til erhvervslivet

Ifølge DR’s politiske korrespondent, Christine Cordsen, står det dog allerede klart, at regeringen vil tage nogle bestemte midler i brug for at finde de mange milliarder:

- En af de store ting i 2025-planen er anden del af Løkkes jobreform, som med skattelettelser til de lavestlønnede skal få flere til at gå fra overførselsindkomster til job, siger Christine Cordsen.

Groft sagt handler øvelsen i 2025-planen om at spare penge i det offentlige og få flere skattekroner i kassen, så det økonomiske råderum frem mod 2025 kan øges.

Skattelettelser i toppen bliver dog også en del af 2025-planen, siger Christine Cordsen:

- Med skattereformen vil regeringen også lette i toppen, som ifølge Finansministeriets økonomiske regnemodeller vil få flere til at arbejde mere.

- Derudover skal en stor erhvervsvækstpakke give bedre vilkår for erhvervslivet og dermed skabe mere økonomisk vækst, siger hun.

Samtidig er forventningen, at regeringen vil foreslå at fremrykke forhøjelsen af pensionsalderen fra 67 til 68 år allerede i 2025 - og ikke i 2030 som tidligere aftalt. Det skal få folk til at blive længere tid på arbejdsmarkedet og dermed sikre flere skattekroner.

Derudover ventes en reform af SU-systemet at være et af de steder, hvor regeringen vil spare penge for at nå målene i sin 2025-plan.

Også på udlændingeområdet ventes nye stramninger, der kan give besparelser i statskassen.

Lars Løkke Rasmussen vil i en direkte tale på sin Facebook-profil fortælle, hvorfor der ifølge statsministeren er brug for en 2025-plan, og hvad regeringen vil opnå med den. Det gør han klokken 20 i aften.