Løkke vil skatte-fritage brug af Marienborg

Statsministeren vil ikke længere betale skat, når han bruger embedsboligen Marienborg.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil gerne benytte Marienborg mere. (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

I det såkaldte samlelovforslag, der indeholder en række forslag, foreslår regeringen blandt andet en skattefritagelse af privat brug af Marienborg for den til enhver tid siddende statsminister. Det skriver Altinget.

Marienborg, der ligger i Frederiksdal ved Lyngby, bliver stillet til rådighed for landets statsminister som bolig og til repræsentative formål. Og ifølge Lars Løkke Rasmussen (V) er det et oplagt sted at bruge i forbindelse med sine opgaver som statsminister:

- Jeg ønsker at benytte Marienborg noget mere i det løbende arbejde, end jeg gjorde, sidst jeg var statsminister, siger Lars Løkke Rasmussen til Altinget i en skriftlig kommentar.

- Stedet egner sig godt til uformelle møder, arrangementer med eksterne parter, regeringsmøder, mødeforberedelse med videre. Nogen gange er det praktisk at kunne overnatte deroppe i den forbindelse, fortsætter Løkke.

Som loven er i dag, bliver statsministeren beskattet, hvis han eller hun overnatter på Marienborg ved for eksempel officielle besøg eller efter lange arbejdsdage, men det vil regeringen altså nu lave om.

/ritzau/

Facebook
Twitter