Løkke vil stå fast mod Sydkoreas arvefjende

Under sit officielle besøg i Sydkorea har Lars Løkke vedtaget 61 initiativer for samarbejdet med landet.

Lars Løkke Rasmussen er på officielt besøg i Sydkorea og tirsdag mødtes han blandt andet med præsident Park Geun-hye. (Foto: pool © Scanpix)

Nordkorea er ikke til at komme uden om, når Danmark skal styrke sit samarbejde med Sydkorea.

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) under et officielt besøg i Sydkorea, hvor han lægger afstand til landets arvefjende.

- Det er vigtigt, at det internationale samfund i fællesskab reagerer med fasthed over for Nordkorea.

- Danmark står sammen med Sydkorea, og vi vil fortsat bidrage aktivt til FN-opgaven med at opretholde våbenhvilen mellem Nord- og Sydkorea, siger statsministeren i en skriftlig kommentar.

Lars Løkke Rasmussen er på officielt besøg i Sydkorea, hvor han tirsdag blandt andet har mødtes med præsident Park Geun-hye.

Under mødet blev situationen i Nordkorea drøftet. Samtidig blev der taget initiativ til et styrket samarbejde mellem de to lande.

De to statslederne vedtog en fælles handlingsplan, der indeholder 30 målsætninger og 61 konkrete initiativer for landenes samarbejde de kommende år.

- Vores lande har en gensidig interesse i at udbygge vores forhold, så vi blandt andet får det maksimale ud af frihandelsaftalen, der blev vedtaget i 2011, siger statsministeren.

Det officielle besøg i Sydkorea er det første fra en dansk statsminister i 25 år. Besøget har varet fra søndag til tirsdag.

/ritzau/

Facebook
Twitter