Løkke vil totalfrede erhvervsliv frem til valg

Danske virksomheder skal have udstedt en klokkeklar garanti mod, at der indføres nye skatter og afgifter frem til næste folketingsvalg, lyder krav fra Lars Løkke Rasmussen.

Sync med Lars Løkke (V) Om Nordkoreas atom prøve sprængning. Fotograf: David Wittrock Rathje

Danske virksomheder skal have udstedt en klokkeklar garanti mod, at der indføres nye skatter og afgifter de kommende 30 måneder frem til næste folketingsvalg.

Sådan lyder kravet fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, der for første gang formulerer sit partis hovedprioriteter forud for de kommende forhandlinger om en vækstpakke, der skal styrke konkurrenceevnen i dansk erhvervsliv. Det skriver Politiken.

- Uanset hvor ambitiøs en konkurrenceevnepakke vi laver til foråret, så skal den ledsages af et signal til erhvervslivet om, at man kan regne med at forbedringerne står til troende, og de ikke pludselig bliver skruet tilbage, siger Lars Løkke Rasmussen til DR Nyheder.

Vil adressere zigzagkurs

Han harcelerer kraftigt mod, at regeringen ifølge ham skiftevis fylder på og fjerner byrder fra erhvervslivet.

- Med den her regering har vi set en zigzagkurs. Først satte de skatten op med Enhedslisten, så blev den sat ned med os, og så blev den sat op igen. Derfor er det vigtigt, at pakken ledsages af et signal om byrdestop, så vi ikke med blod, sved og tårer laver en stor aftale her i foråret, for at regeringen sætter sig sammen med Enhedslisten til efteråret og trækker det hele tilbage igen, siger Lars Løkke Rasmussen til DR Nyheder.

Vestager klar til at diskutere formuleringer

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) vil ikke stille sig i vejen for ønsket om tryghed hos virksomhederne.

- Den hånd har statsministeren jo allerede rakt frem. Der skal være den stabilitet, at der ikke bliver indført nye skatter og afgifter, som belaster erhvervene.

- Jeg er klar til at diskutere formuleringer - det skal ikke komme an på det, siger Margrethe Vestager.

/ritzau/

Facebook
Twitter