Løkkes envejskommunikation

Når statsminister Lars Løkke Rasmussen midt om natten sender en besked på sin Facebook - så er det for at tage brodden af krisen og forsøge at styre vores hukommelser.

Lars Løkke Rasmussens natlige træk med afvise beskyldninger via Facebook er en måde for statsministeren selv at styre kommunikationen - og dermed vores hukommelser - på. (Foto: Billedbehandling: Jonas Hvidt)

Klokken 23:17 sad Lars Løkke Rasmussen i aftes og skrev på sin Facebookprofil.I indlægget tilbageviser han pure de angreb, der har været rejst i forbindelse med en rapport om pris, kvalitet og adgang til behandling på private sygehuse.- Lars Løkke Rasmussen prøver simpelthen at tage brodden af balladen ved at svare omgående. På den måde bruger han nettet som et krisestyringsredskab, siger Jakob Linaa Jensen, der er lektor ved institut for information og medievidenskab ved Aarhus Universitet.Løkke har bukserne påOg lige nu er det Lars Løkke Rasmussen, der har bukserne på.- Han kan styre det fuldstændig, som han vil. Hans kommentarer kan komme ufiltreret igennem, uden at han skal svare på spørgsmål fra den insisterende presse, mener Jakob Linaa Jensen.Det har ind til nu ikke været muligt for DR Nyheder at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen. Det kan have to årsager, forklarer lektoren.Vil undgå at løkken strammes- Statsministeren kan jo have travlt. Men det kan også være, at han bevidst ikke vil svare på spørgsmål før om noget tid. Han sidder sikkert sammen med sin kommunikationsrådgiver og finder ud af, hvad de skal gøre, for at løkken ikke strammes. Lige nu er situationen smart for Lars Løkke Rasmussen, for det er ham, der vælger, hvad han vil svare på, vurderer Jakob Linaa Jensen.Vil styre vores hukommelserPolitikerne benytter i stigende grad nettet til at kommunikere.Her kan de sætte deres første aftryk på historierne. Og det første indlæg er vigtigt, for det styrer vores hukommelser, mener lektoren, som drager paralleller til en gang, hvor der blev udgivet en personlig bog om Poul Schlüter, som han ikke var tilfreds med.- Det første, Schlüter sagde om bogen, var, at det var 'en ualmindelig modbydelig bog'. Og det er det, jeg husker nu - at det er en modbydelig bog. På samme måde er Lars Løkke Rasmussen lynhurtig her og tilbageviser kritik, siger Jakob Linaa Jensen.

Hvad synes du om, at Lars Løkke skriver sin mening om politiske sager på Facebook? Skriv din kommentar.

Facebook
Twitter