Lokal-formænd skal stå skoleret i DF-ledelsen

Lokalformænd i Dansk Folkeparti, der har stillet sig positivt til nye medlemmer fra den ekstreme højrefløj, risikerer at blive smidt ud af partiet. Nu skal de stå skoleret for partiledelsen, siger næstformand.

Dansk Folkeparti ønsker ikke at blive forbundet med Dansk Front og nazister. (Foto: DR © DR)

En række lokalformænd i Dansk Folkeparti skal stå skoleret over for partiledelsen meget snart.

Deres imødekommenhed overfor potentielle nye medlemmer med sympati for nazisme og det stærkt fremmedfjendske Dansk Front vil få følger, siger Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup.

Velkommen til nazi-sympatisører

Tilfældigt udvalgte formænd for Dansk Folkepartis lokalafdelinger har over for Ekstra Bladet givet grønt lys for at personer, der var fingerede nazister eller medlemmer af Dansk Front kunne optages i partiet.

Men det vil få følger, siger Peter Skaarup, der til DR Nyheder siger, at partiledelsen nu vil tage en samtale med hver enkelt af de pågældende lokale formænd.

- Det kan betyde at nogle medlemmer af Dansk Folkeparti bliver ekskluderet, siger Peter Skaarup.

- Medlemmerne skal vide sig sikre på, at man ikke på nogen måde har kontakt med nazister i Dansk Folkeparti. Derfor tager vi sagen så alvorligt. Vi vil under ingen omstændigheder acceptere tilhørsforhold til eller sympati med nazisme, siger næstformanden.

Ifølge Peter Skaarup er der ikke frit løb for ekstremister ind i Dansk Folkeparti. Optagelsen af nye medlemmer foregår på partikontoret på Christiansborg, og på den måde mener partiet at man har kontrol med medlemstilgangen. De lokale afdelinger har ikke beføjelser til at optage nye medlemmer.

ExternalContenthttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532be5ffa11f9d0ee03e1a3ehttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532bf301a11f9d0ee03e1a5ehttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532bf301a11f9d0ee03e1a61

Facebook
Twitter