Lokalformand efter Engel-Schmidts narkokørsel: Vi skal vælge en ny kandidat

Medlemmerne af Venstre i Lyngby-Taarbæk skal afgøre, om Jakob Engel-Schmidt har en fremtid som folketingskandidat.

Jakob Engel-Schmidt blev sidste sommer taget i at køre bil med kokain i blodet. (Foto: © Claus bech, Scanpix)

Det er dybt alvorligt og uacceptabelt, at venstrepolitikeren Jakob Engel-Schmidt er blevet taget for narkokørsel sidste sommer.

Det mener Toke Fredlev, der er formand for Venstre i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Han vil indkalde til et møde om at få en ny folketingskandidat.

- Jeg er enormt skuffet over den måde, Jakob har ageret på. Vi tager afstand fra det, og det er bestemt ikke en del af vores politik hverken at indtage kokain eller køre, når man er påvirket. Man skal overholde loven.

- Der er ingen tvivl om, at vi skal have gang i en proces om at vælge en anden folketingskandidat. Jeg mener ikke, at han skal være vores kandidat, og det kan jeg heller ikke forestille mig, at medlemmer mener, siger han.

Rent formelt skal et kandidatskifte ske ved et opstillingsmøde, hvor medlemmerne får lov til at vælge, hvem der skal være kandidat.

Toke Fredlev har ikke en konkret dato for et møde endnu, men fortæller, at det vil ske så hurtigt som muligt.

Kendte ikke til sagen

Sagen kom frem, da Ekstra Bladet via aktindsigter kunne fortælle, at Venstrepolitikeren er blevet frakendt kørekortet ubetinget i tre år og skal have en bøde, efter at han blev taget af politiet i København i juli 2017.

På Facebook har Jakob Engel-Schmidt efterfølgende selv bekræftet historien og oplyst, at det var kokain, han havde i blodet.

Betjente fattede mistanke til Venstre-politikeren, da han på Lyngbyvej i København blev stoppet på grund af en lygtefejl.

Ifølge venstreformanden Toke Fredlev kendte hverken han eller kredsen i Lyngby-Taarbæk til sagen om narkokørsel, før Ekstra Bladet bragte historien.

- Jeg vil gerne understrege, at der ikke er nogen hos os, der har kendt til historien. Der er en stor skuffelse over, at han ikke har fortalt os noget. Sagen har ikke noget med Venstre og Lyngby-Taarbæk at gøre. Det er Jakobs personlige sag. Så vi kan ikke gøre andet end at tage afstand fra det. Men det er dybt ærgerligt, siger han.

Jakob Engel-Schmidt tog orlov fra Folketinget den 1. oktober sidste år for at begynde som udviklingsdirektør på handelsskolen Niels Brock. Skolen har meddelt, at han stopper med øjeblikkelig virkning.

Derudover har TV 2 News valgt, at venstrepolitikeren ikke længere skal være en del af panelet i eftermiddagsprogrammet 'News & Co.', hvor han så sent som i mandags sad med og debatterede dagens store historier.

Det er ikke lykkedes DR Nyheder at få en kommentar fra Engel-Schmidt. Herunder kan du se Facebook-opslaget fra i aftes:

Sagen om narkokørslen

  • I juli 2017 bliver Jakob Engel-Schmidt taget af politiet for at have kørt bil med ulovlige stoffer i blodet. Han får frakendt kørekortet ubetinget i tre år og skal betale en bøde.

  • Jakob Engel-Schmidt sad stadig i Folketinget for Venstre, da han blev stoppet.

  • I begyndelsen af september 2017 meddeler Jakob Engel-Schmidt og Venstre, at han tager orlov fra Folketinget den 1. oktober for at blive udviklingsdirektør på handelsskolen Niels Brock.

  • Den 6. februar 2018 kan Ekstra Bladet via aktindsigter bringe historien om narkokørslen.

  • Den 7. februar meddeler Niels Brock, at Jakob Engel-Schmidt stopper som udviklingsdirektør.

  • Samme dag oplyser TV 2 News, at han ikke længere skal være en del af panelet i eftermiddagsprogrammet 'News & Co.'