Lokalformand før krisemøde: Frank Jensen bør trække sig som næstformand

Efter flere har kvinder har fortalt om krænkelser fra Frank Jensen, bør han træde tilbage som næstformand for Socialdemokratiet, mener lokalformand.

Socialdemokraterne i København mødes søndag aften for at diskutere Frank Jensens fremtid. (Foto: Martin Sylvest © Scanpix)

Frank Jensen bør træde tilbage som næstformand for Socialdemokratiet.

Sådan lyder det fra Rene Rud Mikkelsen, der er lokalformand for Socialdemokratiet på Vesterbro og Kgs. Enghave i København.

Udover at være overborgmester i København er Frank Jensen også sammen med Mogens Jensen næstformand for partiet.

Men når de lokale socialdemokrater mødes til krisemøde søndag aften, vil Frank Jensen blive mødt med en opfordring til at trække sig tilbage som næstformand.

- Jeg vil opfordre Frank til at nedlægge hvervet som næstformand i partiet for at få den fornødne tid og ro til at finde ud af, hvad der sker med den sag, der er i København, siger Rene Rud Mikkelsen.

Krænkede kvinder

Meldingen og krisemødet kommer i kølvandet på, at Jyllands-Posten fredag kunne fortælle om to kvinder, der er blevet krænket af Frank Jensen.

Den ene, Maria Gudme, stod frem med navn. Hun var i 2012 ansat hos Socialdemokraterne i København. Efter et seminar i 2012 endte et socialdemokratisk selskab på værtshus i Nyhavn. Her tog Frank Jensen den dengang 23-årige kvinde på låret og lod hånden fortsætte op ad inderlåret på hende.

- Jeg er ked af den oplevelse, som Maria Gudme har haft. Den hører ikke nogen steder hjemme, siger Rene Rud Mikkelsen.

- Når man er næstformand for Socialdemokratiet, er man næstformand for Socialdemokratiet i hele Danmark. Og for ikke at blande de to roller sammen, så tror jeg, det vil være klogt at sætte fokus på overborgmesterdelen og lade nogle andre tage sig af partiet.

Hvad er det i de ting, der er kommet frem, som gør, at han i dine øjne ikke kan være næstformand?

- Det er vigtigt, at alle i et parti kan gå til næstformanden og føle sig tryg ved det. Og som situationen er lige nu, kommer der meldinger alle mulige steder fra, hvor man ikke har den fornødne tillid til, om han kan passe næstformandshvervet godt nok. For at undgå yderligere palaver, så vil det være fornuftigt at trække sig som næstformand.

Men hvordan kan han så samtidig fortsætte som overborgmester i København?

- Det er to vidt forskellige roller. Jeg har heller ikke sagt, at Frank kan fortsætte som overborgmester i København. Det kommer an på det møde, vi har i aften. Det er klart nogle ting, der skal ændres adfærdsmæssigt, hvis han skal have min tillid til at fortsætte som overborgmester i København.

Hvad bliver afgørende for, om du har tillid?

- Om jeg har en tro på, at de ting, der bliver sat i værk, kommer til at fungere, siger Rene Rud Mikkelsen.

Frank Jensen har på Facebook selv undskyldt for sagerne. Læs mere i opslaget herunder:

FacebookTwitter