Lokalpolitiker går fra Venstre til De Radikale

Michael Gatten, lokalpolitiker i København, skifter Venstre ud med De Radikale.

Michael Gatten fra Københavns Borgerrepræsentation går fra V til R. (© dr)

For tredje gang på under en måned forlader en Venstre-politiker Venstre til fordel for De Radikale.

Michael Gatten fra Københavns Borgerrepræsentation kalder det helt naturligt at blive en del af Radikale Venstre, og igen er Venstres flygtningepolitik årsagen til skiftet.

- Jeg glæder mig utrolig meget til at kæmpe for partiet og med åben pande stå på vagt for de socialliberale værdier, som bygger på en anstændig, ordentlig og positiv tilgang til vores medmennesker, siger han.

- Vi er garanten for altid at tage udgangspunkt i det enkelte menneskes potentiale og muligheder frem for at fokusere på det negative, dyrke mistilliden og grave dybe grøfter med en "os-og-dem"-retorik, lyder det fra Gatten.

Europaparlamentarikeren Jens Rohde, der er valgt i Viborg, skiftede kort før jul Venstre ud med De Radikale.

6. januar meddelte Bo Nygaard Larsen, der i september sidste år blev ekskluderet af Venstres byrådsgruppe i Solrød, at han ikke længere var løsgænger, men en del af De Radikale.

Hør i videoen herunder, hvad Michael Gatten tilbage i juli 2015 sagde om Inger Støjbergs (V) forslag om at indrykke annoncer til flygtninge i udenlandske aviser:

Klik på play.

Michael Gatten blev valgt som medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre ved kommunalvalget i 2013. Tidligere har han været viceborgmester i Brøndby Kommune, hvor han sad i knap to perioder.

/ritzau/

Endnu en Venstre-politiker kvitter partiet.

Opslået af DR Nyheder på 16. januar 2016