Løkke afviser flere stramninger: Det er ikke løsningen

Flygtninge skal arbejde, og så skal EU beskytte de ydre grænser.

Statsminister lars Løkke Rasmussen vil fokusere på andre tiltag frem for at indføre yderligere stramninger af asyl - og udlændingepolitikken. (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

Et flertal i Folketinget ventes senere i dag at vedtage de meget omtalte stramninger af asyl- og udlændingepolitikken, som blandt andet betyder, at nogle flygtninge fremover skal vente tre år på familiesammenføring.

Og nu ser statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke grund til at gennemføre nye stramninger:

- Er der rum for at stramme mere? Det ser jeg ikke lige umiddelbart foran mig. Nu skal vi vedtage de her regler, som har til sigte at sørge for, at Danmark ikke fremstår unødigt attraktivt, siger Lars Løkke Rasmussen.

Flygtninge skal hurtigt i arbejde

Du ser ikke flere stramninger foran dig. Hvor langt er dit sigte?

- Vi oplever i øjeblikket, at asyltilstrømningen er faldet. Noget af det er vejrafhængigt, men det skyldes også, at de skandinaviske lande fører en mere ensartet politik. Der er strammet op i Sverige, Norge, Finland og Danmark, og der passes på vores grænser. Derfor har vi et tryk på Danmark i øjeblikket, som ikke er markant. Den pause skal vi bruge til at tage hul på nogle andre ting, siger Løkke.

Ifølge statsministeren er der nu to ting, som regeringen vil koncentrere sig om, for at sikre at Danmark kan håndtere tilstrømningen. For det første skal flygtningene hurtigt i arbejde, når de er kommet til Danmark:

- Det er derfor, at regeringen om kort tid indleder forhandlinger med kommunerne og arbejdsmarkedets parter. Vi er simpelthen nødt til at gøre de her mennesker selvforsørgende, siger Lars Løkke Rasmussen.

For det andet vil regeringen arbejde for en EU-løsning:

- Vi skal kaste os ind i de europæiske drøftelser. For i sidste ende er der brug for at Europa samlet finder nogle svar, siger Løkke og tilføjer:

- Der passes ikke godt nok på Europas ydre grænser. Specielt er der et problem i Grækenland. Hvis grækerne ikke får styr på deres ydre grænser, så truer det hele det europæiske projekt, som har skabt velstand i Danmark og resten af Europa.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1107056366011553

Facebook
Twitter